2021

augustus

Bekijk hier interviews met diverse auteurs!

maandag 30 augustus 2021

Bekijk hier interviews met diverse auteurs!

Meer informatie

2022

januari

Familievoorstelling ‘LOET moet zwemmen’ door Ruth Bakker

zondag 30 januari 2022

Lieve kinderen, kom kijken en luisteren naar de grappige, muzikale familievoorstelling waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango leert zwemmen voor haar zwemdiploma. Loet komt speciaal naar Broese tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 (26 januari t/m 5 februari 2022). Wil je erbij zijn? Meld je aan via klantenservice@broese.nl

Meer informatie

februari

Flits-signeersessie Marieke Lucas Rijneveld 'Komijnsplitsers'

dinsdag 1 februari 2022

Onlangs kwam de nieuwe dichtbundel van Marieke Lucas Rijneveld uit, ‘Komijnsplitsers’. Dit is alweer de derde dichtbundel van Marieke Lucas, wiens eerdere werk ‘Kalfsvlies’ en ‘Fantoommerrie’, en romans ‘De avond is ongemak’ en ‘Mijn lieve gunsteling’ bekroond werden met verschillende (internationale) prijzen. Marieke Lucas komt dinsdagmiddag kort zijn nieuwe bundel signeren, dus meld je aan en wees er op tijd bij!

Meer informatie

Alliance Française: literaire avond met Daan Roovers over Simone de Beauvoir

woensdag 9 februari 2022

Een interessante literaire avond rondom de Franse filosofe, schrijfster en feministe Simone de Beauvoir, met als speciale gast filosofe en Denker des Vaderlands (2019-2021) Daan Roovers. Zij zal tijdens deze avond een introductie over Simone de Beauvoir geven en de avond verder begeleiden. Dit naar aanleiding van de bundel ‘Waarom ik van Simone de Beauvoir houd’ die is verschenen in 2020. U bent van harte welkom!

Meer informatie

Neil Young Tribute: Gijsbert Hanekroot, Gijsbert Kamer en Anne Soldaat!

zondag 20 februari 2022

Een eerbetoon aan Neil Young, bekend van onder andere Crosby, Stills, Nash & Young, naar aanleiding van het unieke fotoboek ‘Neil Young by Hanekroot’. Op deze middag gaan Gijsbert Hanekroot (fotograaf) en Gijsbert Kamer (popjournalist) met elkaar in gesprek over Neil Young. Ook heeft Neil, samen met Crazy Horse, een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Barn’. Neil was recentelijk nog in het nieuws want hij heeft zijn muziek van Spotify laten verwijderen in verband met desinformatie over het coronavirus. En natuurlijk is er tijdens deze tribute-middag ook live-muziek van niemand minder dan Anne Soldaat! U bent van harte welkom!

Meer informatie

Signeersessie Joost Oomen 'Visjes'

vrijdag 25 februari 2022

In februari verschijnt de nieuwe roman van Joost Oomen: ‘Visjes’. Joost werd niet alleen bekend dankzij zijn opvallende debuut ‘Het perenlied’, maar ook dankzij zijn sprankelende deelname aan de kennisquiz ‘De Slimste Mens’. Met zijn nieuwe boek zal Joost vast zijn oude en nieuwe fans blij maken, dus kom op vrijdag 25 februari naar de winkel en laat een exemplaar door de auteur zelf signeren!

Meer informatie

maart

Franse chansons: Philippe Elan (zang) en Reyer Zwart (gitaar) ‘Quelques mots d’amour’

zaterdag 5 maart 2022

Geniet u ook zo van Franse chansons? Dat komt dan heel goed uit! Op de eerste dag van de Broeseweek (van 5 t/m 13 maart) treden Philippe Elan (zang) en Reyer Zwart (gitaar) bij ons op en zullen meerdere chansons ten gehore brengen van hun recente cd ‘Quelques mots d’amour’. Aansluitend zullen ze hun cd’s signeren. Dat wordt genieten, u bent van harte welkom!

Meer informatie

High Tea met interview: Sholeh Rezazadeh 'De hemel is altijd paars'

zondag 6 maart 2022

Met ‘De hemel is altijd paars’ leverde Sholeh Rezazadeh een prachtige poëtische debuutroman af. Deze roman werd vorig jaar bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs en Sholeh werd door de Volkskrant uitgeroepen als Literair Talent 2022! Op zondag 6 maart nodigen we u uit voor een heerlijke High Tea in onze winkel samen met Sholeh, waarin ze zal vertellen over haar semi-autobiografische roman. Meld u nu aan en luister mee!

Meer informatie

Boekpresentatie ‘Truus van Lier’ met speciale spreker Maarten van Rossem

dinsdag 8 maart 2022

Op dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt bij ons de boekpresentatie plaats van ‘Truus van Lier’. Schrijvers Kees van Domselaar en Michiel van Diggelen hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar deze dappere verzetsvrouw, en tijdens de presentatie vertellen zij meer over hun onderzoek. Speciale spreker en historicus Maarten van Rossem zet de avond op zijn karakteristieke manier luister bij, dus dat belooft een bijzondere boekpresentatie te worden! Schrijf u dus snel in en luister mee.

Meer informatie

Lezing: Govert Schilling ‘De olifant in het universum’

woensdag 9 maart 2022

Govert Schilling is dé man die in begrijpelijke taal inzichtelijk maakt wat we niet kunnen zien: de ware aard van donkere materie uit onze mysterieuze kosmos. In zijn boek 'De olifant in het universum' vertelt hij op geheel eigen wijze hierover. Het is een van de grootste onopgeloste vraagstukken in de moderne sterrenkunde: wat is de ware aard van donkere materie. 85% van alle massa in het heelal bestaat eruit, maar hoewel er al tientallen jaren jacht op wordt gemaakt, weet niemand wat het precies is. Wie zou dit raadsel deze avond beter kunnen toelichten dan Govert Schilling!

Meer informatie