oktober

Anya Niewierra ‘De camino’ met speciale gast Merel Godelieve!

zaterdag 8 oktober 2022

Geweldig nieuws! Anya Niewierra is zaterdag 8 oktober bij ons te gast. Zij won met ‘De Camino’ de Hebban Thrillerprijs 2022. Sindsdien staat haar boek al weken in de Bestelller Top 60. Ze komt met haar dochter Merel Godelieve, samen hebben ze namelijk het boek ‘Ook dat nog’ geschreven. De signeersessie vindt plaats bij Broese en het interview tijdens de Talkshow Zaterdag Live bij de Bibliotheek op het Neude in de grote hal. U bent van harte welkom!

Meer informatie

Kinderboekenweek: workshop maankalenders maken met Kelly van Kempen!

zondag 9 oktober 2022

Kelly van Kempen, schrijver van de Sterrensteen-boeken, geeft een workshop maankalenders maken. Dat is heel leuk en leerzaam, want zo weet jij precies wanneer het volle maan of nieuwe maan is. Wist je dat volle maan de beste tijd is om een feestje te geven? En dat nieuwe maan de beste tijd is om in je dagboek te schrijven over je wensen en dromen? We gaan werken met veel goud, glitter en de leukste sjablonen. En na de workshop is er natuurlijk tijd om je boeken door Kelly te laten signeren! De workshop is voor kinderen van 8 - 12 jaar. Doe dus mee en meld je aan!

 

Meer informatie

Kinderboekenweek: Jan Paul Schutten ‘Tim de kleine boswachter’

zondag 9 oktober 2022

Ga op pad met Tim de kleine boswachter! Ook de ECHTE boswachter Tim is er bij, hoe leuk is dat! Kom op zondag 9 oktober tijdens de Kinderboekenweek luisteren naar schrijver Jan Paul Schutten en boswachter Tim als zij jullie vertellen over de gekste en leukste gi-ga-groene avonturen van Tim de kleine boswachter, zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje. Spannende belevenissen die natuurlijk altijd goed aflopen. Uiteraard mag je met Jan Paul en Tim op de foto en zullen ze hun boeken signeren. Kom op de eerste rij zitten en meld je aan! 

Meer informatie

Kinderboekenweek: Simone vertelt ‘En niemand wist waarom’ voorstelling met live muziek!

woensdag 12 oktober 2022

Op woensdagmiddag 12 oktober vindt er een speciale theatervoorstelling plaats in onze winkel! Ergens, in een land hier niet zo ver vandaan leefden eens een koning en een koningin. Op een dag begint de koningin te huilen en kan er niet meer mee stoppen. De koning is radeloos en gaat met behulp van de kinderen op zoek naar manieren om de koningin op te vrolijken. Alleen is er één ding dat hij daarbij over het hoofd ziet… ‘En niemand wist waarom’ is een voorstelling voor kinderen 4 t/m 9 jaar. Een prachtige show die je niet wilt missen, dus meld je aan en wees erbij!

 

 

Meer informatie

Boekpresentatie Lotte Kok 'Hine'

donderdag 13 oktober 2022

U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie van Lotte Kok! Deze jonge auteur heeft voor haar nieuwe roman ‘Hine’ zich gebaseerd op de geheimzinnige legendes rond Mariken van Nieumeghen, en blaast deze in haar eigen boek nieuw leven in. Kom op donderdagavond 13 oktober luisteren hoe Kok dit heeft klaargespeeld, en laat gelijk de roman door de auteur zelf signeren!

Meer informatie

Kinderboekenweek: Lucas van de Meerendonk leest voor ‘Pas op voor de billenbijter’

zaterdag 15 oktober 2022

In ‘Pas op voor de billenbijter’ stelen grimlachende gemeneriken de show. De gedichten van Lucas van de Meerendonk zitten vol ‘grumor’ – ze zijn griezelig en humoristisch tegelijk. Ze zijn gebaseerd op de verhalen die Lucas aan zijn dochters Koosje en Fiep vertelt. Het is zijn debuut als schrijver en het boek bevat mooie paginagrote illustraties van Stefan Yamá Cab. Meld je aan en kom luisteren op zaterdag 15 oktober naar Lucas!

 

Meer informatie

Signeersessie: Manon Uphoff 'Oktober'

zaterdag 15 oktober 2022

Manon Uphoff, schrijver van indrukwekkende boeken als ‘Vallen is als vliegen’ en de verhalenbundel ‘Begeerte’, heeft voor de reeks ‘De maanden’ geschreven over de maand ‘Oktober’. Niet alleen dat, maar in deze maand brengt ze ook een bezoek aan Broese! Op zaterdag 15 oktober zal Uphoff om 16.00 uur de winkel langskomen voor een signeersessie, en u bent van harte uitgenodigd!

Meer informatie

Kinderboekenweek: Yannick Fritschy en Tjarko van der Pol ‘Dwars door tijd en ruimte’

zondag 16 oktober 2022

Ga samen met onderzoeker Yannick Fritschy en illustrator Tjarko van der Pol ‘Dwars door tijd en ruimte’ op tijd-reis! Want tijdreizen zelf, dat kan (helaas) alleen in films, maar de tijd zelf onderzoeken: dat kan wel! Samen met Fritschy en van der Pol ga je experimenteren en je fantasie aan het werk zetten: op onderzoek dwars door tijd en ruimte! Meld je aan en doe op zondag 16 oktober mee met ons tijd-reis onderzoek.

 

 

Meer informatie

Kinderboekenweek: voorstelling ‘Loet ziet gi-ga-groen!’

zondag 16 oktober 2022

Op zondag 16 oktober komt Ruth Bakker samen met haar hond Mango naar onze winkel voor een nieuwe en vrolijke theatervoorstelling over het meisje Loet! In ‘Loet ziet gi-ga-groen’ gaan Loet en haar hond Mango op zoek naar een oude schat, verborgen in de natuur. Met de hulp van allerlei dieren, en de kinderen in het publiek, zal dat vast wel lukken! Meld je daarom nu aan en wees er zondag bij!

 

 

Meer informatie

Interview met Jan Brokken ‘De kampschilders’

dinsdag 18 oktober 2022

Schrijver Jan Brokken, door de Volkskrant omschreven als een ‘goddelijk verteller’, komt naar Broese voor een interview vanwege zijn nieuwe boek De kampschilders. Over het rijke culturele leven op Bali in de jaren dertig, het leven van Brokkens ouders Han en Olga in een jappenkamp, en de vraag of kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Met dit boek bewijst Brokken zich opnieuw als een briljant verteller. Grietje Braaksma zal hem interviewen met aansluitend een signeersessie onder het genot van een drankje. Wilt u erbij zijn, meld u dan aan!

Meer informatie