2021

augustus

Bekijk hier interviews met diverse auteurs!

maandag 30 augustus 2021

Bekijk hier interviews met diverse auteurs!

Meer informatie

2022

juni

Boekpresentatie ‘Maak het af’ Maarten Bruns & Maria Postema

zondag 26 juni 2022

Er is geen enkel excuus om NIET bij deze boekpresentatie aanwezig te zijn. We maken het samen af en gaan een feestje bouwen! Productontwikkelaar, schrijver en muzikant Maarten Bruns en auteur en vertaler Maria Postema staan deze dag in de ‘spotlights’ en zullen hun boek ‘Maak het af’ op een feestelijke manier presenteren voor alle aanwezigen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u dan aan!

Meer informatie

Korte lezing en signeren Rosita Steenbeek 'Julia'

donderdag 30 juni 2022

Op donderdag 30 juni zal schrijver Rosita Steenbeek een korte lezing geven over haar nieuwe historische roman ‘Julia’. In deze roman brengt ze het enige kind van de Romeinse keizer Augustus tot leven, zijn uitgesproken dochter Julia, en in de lezing zal ze vertellen welk historisch onderzoek aan haar boek vooraf ging. Na de lezing zal ze haar nieuwe boek signeren. Meld u aan en wees erbij!

Meer informatie

juli

Interview en signeren Roxane van Iperen ‘Eigen welzijn eerst’

zaterdag 2 juli 2022

Een van de scherpste schrijvers van Nederland, Roxane van Iperen, komt op zaterdag 2 juli naar Broese! Ze is bij het grote publiek bekend met haar boek t’ Hooge Nest en haar indrukwekkende 4-mei lezing Stemmen uit het diepe in 2021, en sinds kort is haar nieuwste essay ‘Eigen welzijn eerst’ uit. In dit essay kijkt Van Iperen met een kritisch oog naar de huidige middenklasse en haar waarden; zijn deze zo tolerant als ze zelf beweren? Bij Broese zal Van Iperen hier meer over vertellen, en haar essay signeren. Meld u aan en wees erbij!

Meer informatie

Presentatie: Koos Meinderts en Annette Fienieg ‘Voor altijd vandaag’

zondag 3 juli 2022

Poëzie en kunst gaan hand in hand in de gedichtenbundel ‘Voor altijd vandaag’ van het echtpaar Koos Meinderts en Annette Fienieg. Koos Meinderts, waarvan zijn werk veelvuldig vertaald en meermalen bekroond is, debuteert met deze gedichtenbundel. De sfeervolle prenten van Annette Fienieg sluiten naadloos bij de gedichten aan. Op zondag 3 juli presenteren ze samen bij Broese deze bijzondere gedichtenbundel. Meld u aan en luister mee!

Meer informatie

Lezing: Joris Luyendijk ‘De zeven vinkjes’

dinsdag 5 juli 2022

Op ontzettend veel plekken - bovenin de politiek, de media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven - wordt de baas gespeeld door een man zoals journalist en schrijver Joris Luyendijk. Een man die niet gediscrimineerd kan worden en zich nergens aan hoeft te passen. Alles zit mee en niks tegen. Maar waar komt die bevoorrechte positie vandaan, en klopt deze status wel? Na aanleiding van Luyendijk’s laatste boek ‘De zeven vinkjes’ komt de journalist op 5 juli naar Broese voor een lezing waarbij hij zijn uitgangspositie, en die van anderen zoals hij, aan de kaak stelt. Wilt u erbij zijn, meld u dan aan!

Meer informatie

Dolf Jansen ‘Streep op de weg’ signeersessie

zaterdag 9 juli 2022

Bij cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper Dolf Jansen ligt de humor altijd ergens op de loer! Je bent dus gewaarschuwd als je hem ontmoet tijdens de signeersessie van zijn nieuwe boek ‘Streep op de weg’. Humor is namelijk net zo gezond als hardlopen. Dolf woont tegenwoordig in Utrecht en wij zijn er trots op dat deze televisiepersoonlijkheid naar onze boekhandel komt. Erbij zijn? Meld je aan!

Meer informatie