april

Boekpresentatie Wilfred Scholten ‘Dansen op het dodenkoord’

dinsdag 11 april 2023

Een presentatie van een spannend oorlogsboek over onderduiken, hulp en verraad, maar tegelijkertijd een boek over de psychische nasleep bij iemand die diep in het verzet betrokken was. Iemand als Henk Das. Het geeft een goed beeld van zijn werk bij de Stichting 1940-1945. Politicoloog en freelancejournalist Wilfred Scholten schreef ‘Dansen op het dodenkoord’ en wordt geïnterviewd door historicus en journalist Ad van Liempt. Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan!

Meer informatie

Boekpresentatie Peter Henk Steenhuis en Marcel Prins ‘Vergeet je naam’

donderdag 13 april 2023

Peter Henk Steenhuis en Marcel Prins presenteren hun boek ‘Vergeet je naam’. Onderduikverhalen, zoals Anne Frank, maar dan nauwelijks bekend. Na het succesvolle ‘Andere Achterhuizen’ gingen de auteurs door met het verzamelen van nieuwe getuigenissen. Lees hun indringend boek! Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan!

Meer informatie

Signeersessie Chantal van Gastel ‘Nu we hier toch zijn’

zaterdag 15 april 2023

Ze is bekend van haar succesvolle feelgoodboeken en boek-verfilmingen: Chantal van Gastel! We zijn heel blij dat ze naar Broese komt om haar binnenkort te verschijnen roman ‘Nu we hier toch zijn’ te signeren. Wilt u bij deze signeersessie aanwezig zijn meld u dan aan!

Meer informatie

Philippe Elan zingt ‘Enfer et Paradis’ live met gitarist Reyer Zwart!

zondag 16 april 2023

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, Zuidwest Frankrijk in 1960 en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. Elan is een Franse chansonnier en Edisonwinnaar die bekend staat als ambassadeur van de Franse muziek in Nederland. Philippe Elan presenteert, samen met zijn vaste begeleider Reyer Zwart, met trots zijn 14e cd ‘Enfer et Paradis’. Kom kijken, luisteren en genieten van deze bevlogen chansonnier!

Meer informatie

Boekpresentatie Søren Kierkegaard ‘Of-Of’ met Annelies van Hees en Onno Zijlstra

dinsdag 18 april 2023

Søren Kierkegaard was een 19e-eeuws Deens filosoof, protestants theoloog en cultuurcriticus. Omdat hij in zijn filosofisch werk het belang van persoonlijke keuzes en betrokkenheid benadrukt, wordt Kierkegaard vaak gezien als de grondlegger van de theïstische existentiefilosofie. Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van ‘Of-Of’, het zestiende deel in de reeks ‘Kierkegaard Werken’, van Uitgeverij Damon. De sprekers tijdens deze presentatie zijn Annelies van Hees (vertaler) en Onno Zijlstra (redacteur). Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u zich dan aan!

Meer informatie

Muzikale boekpresentatie Tom Steenbergen 'Folkpioniers'

donderdag 20 april 2023

Folkliefhebbers kunnen op donderdag 20 april hun hart ophalen in onze winkel, want dan presenteert schrijver Tom Steenbergen zijn nieuwste boek ‘Folkpioniers’. Hierin beschrijft hij de kleurrijke geschiedenis van de folkmuziek aan de hand van nationale en internationale artiesten. Natuurlijk is er op deze avond live-muziek: Kees Maat (Fungus) en Jos van Workum (Deirdre) laten de folknummers luid door de winkel klinken. Daar wilt u bij zijn, dus meld u nu aan voor deze muzikale boekpresentatie!

Meer informatie

Boekpresentatie Mae Zaal en Iris de With ‘Maar je lacht toch nog?’

vrijdag 21 april 2023

Op vrijdag 21 april presenteren Mae Zaal en Iris de With hun boek ‘Maar je lacht toch nog?’. In dit boek vertellen ze openhartig over hun worsteling met depressie, en geven ze lezers tips en copingmechanismen om donkere denkpatronen te doorbreken. Met hun stichting ‘Let’s Break the Shame’ hebben Mae en Iris al veel lotgenoten geholpen, en hun boek zal vele anderen troost en steun bieden. Meld je aan voor de boekpresentatie, hoor Mae en Iris zelf meer vertellen, en ontvang als een van de eerste een gesigneerd exemplaar!

Meer informatie

Record Store Day 2023: gelimiteerde vinyl-releases!

zaterdag 22 april 2023

Op zaterdag 22 april is het Record Store Day. Een wereldwijd feest ter ere van de onafhankelijke platenzaak en de langspeelplaat. Muziekliefhebbers kunnen op deze dag vanaf 9.00 uur bij Broese terecht voor een groot aanbod aan zeer gelimiteerde vinyl-releases.

Meer informatie

Record Store Day 2023: instore acts!

zaterdag 22 april 2023

Tijdens Record Store Day kan je bij Broese ook genieten van live-muziek! We hebben een geweldig programma van Nederlandse muzikanten samengesteld, verspreid over de gehele dag. Naast de bekende oudgediende Hans de Booij, kan je ook luisteren naar Nonchelange, Yorick van Norden, Nagasaki Swim en néomí. Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!

Meer informatie

Lezing ‘Joodse Huizen 9’ door Peter Boer, Alexandra Nagel en Gert Jan de Vries

zondag 30 april 2023

Op zondagmiddag 30 april vindt er een lezing plaats vanwege de verschijning van 'Joodse Huizen 9'. Peter Boer vertelt deze middag over banketbakker Jo de Leeuw, die een tearoom annex dancing runde aan de Lijnmarkt. Gert Jan de Vries leest de bijdrage uit Joodse Huizen 3 voor van Moshe Lewkowitz, de recent overleden Gazzan van de Liberaal Joodse Gemeente Utrecht, en Alexandra Nagel zal vertellen over de vroegere Joodse boekhandel Vet, gevestigd aan de Oude Gracht. Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn, meld u zich dan aan. U bent van harte welkom!

Meer informatie