februari

Avond Alliance Française over Leïla Slimani: gast Gertrud Maes

woensdag 8 februari 2023

Op woensdag 8 februari organiseren wij een literaire Franse avond rondom een van de meest besproken Franse schrijfsters van dit moment: Leïla Slimani. Deze auteur heeft al verschillende spraakmakende romans op haar naam staan, waaronder haar onlangs verschenen boek ‘Kijk ons dansen.’ Tijdens deze avond zal de Nederlandse vertaler van Slimani’s werk, Gertrud Maes, aanwezig zijn, en meer vertellen over Slimani’s oeuvre. U bent van harte welkom om aan te schuiven, dus meld u snel aan (óók als u lid bent van de Alliance Française)!

Meer informatie

Boekpresentatie Judith de Graaf ‘Ontijd’

donderdag 9 februari 2023

Vroeg of laat kom je in aanraking met het thema van dit boek. Over de ethische en filosofische dimensies van het zelfgekozen levenseinde is veel gezegd en geschreven. De debuutroman van Judith de Graaf ‘Ontijd’, die ondanks het thema licht van toon is geschreven, duikt in de relationele en psychologische kant ervan. Wat brengt iemand tot een dergelijk besluit en hoe ervaren verschillende naasten deze keuze, ook als ze voorstander zijn van zelfbeschikking en euthanasie? Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan!

Meer informatie

Boekpresentatie Leonard Rutgers ‘Israël aan de Tiber’ speciale gast Rosita Steenbeek

vrijdag 10 februari 2023

We duiken de joodse catacomben van Rome in onder leiding van archeoloog Leonard Rutgers. Zijn boek ‘Israël aan de Tiber’ biedt een uiterst intrigerende en ontroerende kijk in een onbekende kant van de Oudheid. Speciale gast Rosita Steenbeek zal hem tijdens deze boekpresentatie interviewen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u zich dan aan!

Meer informatie

Geef een boek cadeau ‘Dolfje Weerwolfje’ 40 jaar schrijverschap Paul van Loon!

zaterdag 11 februari 2023

Paul van Loon, bekend van Dolfje Weerwolfje, viert zijn 40 jarig schrijverschap! Daarom komt hij bij ons zijn boeken signeren. En om het nog leuker te maken is het jeugdboek ‘Dolfje Weerwolfje’ vanaf 10 februari het middelpunt in de campagne ‘Geef een boek cadeau!’. Superleuk dus! Wil je bij de signeersessie aanwezig zijn, meld je dan snel aan!

Meer informatie

maart

Voordracht Joris Escher ‘Escher worden’

zondag 5 maart 2023

Wie kent ze niet, de prachtige werken van Nederlands bekendste graficus M.C. Escher. In de binnenkort te verschijnen biografie ‘Escher worden’ krijgen we inzicht in Eschers fascinerende leven, verteld door de ogen van zijn neef Joris Escher. Joris zal op zondag 5 maart tijdens een voordracht vertellen over de totstandkoming van zijn debuut. Wilt u bij deze voordracht aanwezig zijn, meld u dan aan!

Meer informatie

Internationale Vrouwendag: Liesbeth Woertman ‘Wie ben ik als niemand kijkt’

woensdag 8 maart 2023

Hoe ga je als vrouw om met ouder worden? Het prachtige lichaam en de persoonlijkheid in het leven van vrouwen boven de veertig lijkt vervlogen, maar is dat wel zo? Klinische psycholoog Liesbeth Woertman zal het op deze bijzondere dag hebben over de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfase. Wilt u hierbij aanwezig zijn meld u dan aan!

Meer informatie

Broese en de Bibliotheek Neude vieren de Boekenweek!

zaterdag 11 maart 2023

De 88ste Boekenweek vier je samen met Broese en de Bieb en heeft als thema 'Ik ben alles'. Boeken en verhalen helpen je om te ontdekken wie je bent, wie je zou willen zijn en wie de ander is. Al lezend laat je je meenemen in andere culturen, andere geloofsovertuigingen, seksualiteiten en/of leefwijzen die (nog) niet van jou zijn. Wilt u de Boekenweek samen met ons vieren? Meld je aan dan snel aan via de onderstaande link!

Meer informatie

Boekenweek: interview Niccolò Ammaniti ‘Het intieme leven’

zondag 12 maart 2023

Wij hebben staan juichen toen we het nieuws hoorden dat Niccoló Ammaniti tijdens de Boekenweek voor een interview naar Broese komt: wat super! Zijn schrijfstijl is bijzonder en wijkt af van de literaire tradities, zo ook in zijn nieuwe boek 'Het intieme leven'. Vaak over geweld, seks en gebroken gezinnen, iets wat we heden ten dage wel vaker in de Italiaanse literatuur tegen komen. Wil je bij dit interview aanwezig zijn, meld je dan snel aan!

Meer informatie

Boekenweek: Lezing ‘Alma’s dochters’ door Jutta Chorus!

maandag 13 maart 2023

Op maandag 13 maart geeft schrijver Jutta Chorus een lezing bij Broese! Haar meeslepende en intieme familiegeschiedenis, ‘Alma’s dochters’, getuigt van het belang van vrouwelijke rolmodellen. Het beschrijft het levensverhaal van vijf vrouwen die in de schaduw van hun echtgenoten opmerkelijke levens leidden. De mannen in dit verhaal hebben een bijrol. Voor liefhebbers van Nino Haratischwili’s ‘Het achtste leven’. Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn, meld u dan aan!

Meer informatie

Boekenweek: Lezing 'Iemand zijn' door Joep Dohmen

dinsdag 14 maart 2023

Het boek ‘Iemand zijn’ van filosoof Joep Dohmen sluit heel goed aan bij het Boekenweekthema van dit jaar: ‘Ik ben alles’. Op dinsdag 14 maart zal Dohmen tijdens de lezing vertellen over zijn nieuwe boek en hoe je je eigen levenspad moet bewandelen. Bent u in staat een betekenis- en zinvol leven te leiden? Na deze lezing zult u zich hiervan wellicht meer bewust zijn.  Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn, meld u dan aan!

Meer informatie