Nieuws!

Winkelen: bezoeken en bezorgen

U bent weer van harte welkom in onze winkel!

Openingstijden:
Maandag: 12.00 t/m 18.00 uur
Dinsdag: 10.00 t/m 18.00 uur
Woensdag: 10.00 t/m 18.00 uur
Donderdag: 10.00 t/m 20.00 uur
Vrijdag: 10.00 t/m 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 t/m 18.00 uur
Zondag: 12.00 t/m 17.30 uur 

Bestellingen bezorgen
U kunt uw bestelling ook laten bezorgen! Dit geeft u aan tijdens uw bestelling. Vink dan de optie ‘geen haast’ aan en onze boekverkopers komen uw bestelling op de fiets bij u bezorgen. Nieuw: ons bezorggebied is uitgebreid naar de hele stad Utrecht, inclusief Vleuten en De Meern! Vandaag besteld is (in de meeste gevallen) morgen in huis of soms zelfs dezelfde dag. Zeven dagen per week!

Bestel mogelijkheden
• Telefonisch of via Whatsapp: 030-233 52 00
• E-mail: [email protected]
• Webshop: 24/7 online

Ruilen van artikelen kan na aankoop met de kassabon bij de balie van onze klantenservice. Het te ruilen artikel dient uiteraard onbeschadigd en ongelezen te zijn. De klantenservice vindt u op de eerste verdieping. 

Uitzonderingen: CD, DVD en vinyl mogen niet uit de verpakking gehaald worden. Tijdschriften en speciaal voor u bestelde boeken worden niet geruild. Artikelen gekocht in onze uitverkoop mogen niet geruild worden.


 

Wensen & Geven

Wensen en geven

 

Korte geschiedenis van Utrecht

Utrecht (Utreg of Utereg) is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Utrecht. Met 361.924 inwoners, per 31 januari 2022, is Utrecht qua inwonertal de vierde gemeente van Nederland.

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland. Het is ontstaan als een Romeinse fortificatie aan de Limes. In de zevende eeuw werd op de plaats waar dit fort zich bevond een kerkje gebouwd en in de eeuwen erna verrezen hier grotere kerken. In 1122 kreeg Utrecht als een van de eerste steden in het huidige Nederland stadsrechten. Dankzij zijn ligging aan de rivier de Rijn groeide Utrecht in de 13e en 14e eeuw uit tot een van de belangrijkste handelssteden van Europa.

Utrecht is de snelstgroeiende stad van Nederland en de tweede economie in de noordvleugel van de Randstad, na Amsterdam. De stad is het wegen- en spoorwegknooppunt van Nederland. Met een doorvoer van meer dan 57 miljoen reizigers per jaar is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland.

De Universiteit Utrecht is de op een na grootste van het land na de Universiteit van Amsterdam. Utrecht huisvest behalve de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht nog een andere universiteit, de Universiteit voor Humanistiek. Mede daardoor zijn er zo’n 64.000 studenten woonachtig in de stad. Dat is ongeveer een zesde van het totaal aantal inwoners. Utrecht staat daarom ook wel bekend als een echte studentenstad.

Utrecht is de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Nederland en van het Aartsbisdom Utrecht. De Domtoren is met 112,5 meter de hoogste kerktoren van Nederland en het symbool van de stad. Utrecht heeft tevens een rijke kunsttraditie, waarvan de bekendste aan Utrecht gelieerde kunstenaars Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Jan van Scorel en de illustrator Dick Bruna zijn.

pro-mbooks2 : libris