Kookboekenweekblog: Vis voor beginners

VIS VOOR BEGINNERS

Een kookboek vol lekkers, lekkerbekjes, tattoos, truien, rolmopsen & recepten Mirjam van der Rijst, Harold Pereira, Martien Holtzappel

Vis voor beginners is een heel cool vormgegeven boek met verrukkelijke fotografie dat mensen met een “visangst” overtuigt dat vis, en dan vooral ook een hele vis niet zo moeilijk is om te bereiden.

De hoofdstukken zijn ingedeeld in verschillende bereidingen:
Rauw, uit de oven, gestoomd, gebakken, ingepakt, eenpansgerechten, uit blik, gefrituurd, gerookt en van de grill.

Naast de recepten staat het ook bomvol leuke en interessante weetjes over sexy zeemeerminnen, stoere zeebonken, stinkende schipperstruien en dikke tattoos. In de kantlijn bij de recepten vind je vaak een fotootje van de desbetreffende vis en een uitleg over de soort.

Er staan ook stap voor stap foto’s in over hoe je een vis fileert, maar ook hoe je ‘m dan opeet.
Hoe je oesters moet openen, of hoe je een heel plateau met fruits de mer klaarmaakt. En met welk gereedschap.

Zo, maak jij even indruk op je vrienden als je dit op tafel tovert!

Het zijn gerechten die er best ingewikkeld uitzien voor een beginner, maar die eigenlijk super makkelijk zijn.
Neem bijvoorbeeld de hele forel in de oven met citroen. Echt heel erg simpel en altijd met een wow-effect.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je je ook storten op wat meer ingewikkelde recepten zoals krabpoten met ketjap, rijstwijn en limoen. Of zelfgemaakte broodjes bapao met visgehakt.

De broodjes zijn best een lastig werkje. Zeker om de vulling goed in de broodjes te laten zitten, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, is het een te gek recept.

Ik vind dit boek ontzettend leuk voor de beginnende kok en visliefhebber.

Bij ons in de brasserie gaan we de shakshuka zeker een keer op de kaart zetten. Het is een van mijn favoriete lunchgerechten en deze variant met sardientjes uit blik is een topper!

Brasserie Broese

Shakshuka uit 'Vis voor beginners' gemaakt door Annemieke

Shakshuka uit 'Vis voor beginners' gemaakt door Annemieke

Vis voor beginners

Mirjam van der Rijst ; Harold Pereira ; Martien Holzappel

€ 32,00
In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren. De styling van Mirjam van der Rijst, de fotografie van Harold Pereira en de vormgeving van Martien Holtzappel zorgen voor een fantastisch, verrassend en inspirerend visboek.
pro-mbookslibr2 : libris