Kookboekenweekblog: Home Made Basics

HOMEMADE BASICS
Yvette van Boven
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken

Yvette van Boven is bekend van het TV programma: Koken met van Boven en van de indrukwekkende hoeveelheid kookboeken die ze samen met haar man Oof Verschuren heeft geschreven. De boeken zijn ongelofelijk succesvol. Dit jaar heeft ze met Homemade Basics het Gouden Kookboek 2020 gewonnen.

Basics zijn het, maar het wordt geen moment saai. Het boek is ingedeeld in de morgen, de middag, etenstijd en na. 
Er is zelfs een hoofdstuk gewijd aan traktaties voor je hond of kat.

In de morgen maak je heerlijke ontbijtjes met hartige scones, ontbijtkoek, wentelteefjes, bruschetta, tosti’s en shakshuka. In de middag is er taart en cake voor bij de thee, alcoholvrije dranken zoals siropen en warme choco. Mooie cocktails met alcohol, fijne dips en een borrelkrans met brie, gedroogd fruit en noten. Oh, daar krijg je toch meteen zin in! Is het al borreltijd?

Bij het hoofdstuk etenstijd is er een enorme uitgebreide verzameling van soep, sauzen, salades, groentegerechten, pasta’s, granen en plaatbakken. Zelf pasta en gnocchis maken, goeie rijst, gort, risotto gerechten, de en zelfgemaakt brood, pizza’s, tortilla’s. Gerechten met lam, varken, rund en kip. Het is duizelingwekkend compleet en allemaal zeer goed te doen.

Kruidige choco en citroen dadel slice

Kruidige choco en citroen dadel slice

In het hoofdstuk Na maak je zelf ijs of kies je uit nog meer taarten. Er zijn stoofperen, gekonfijte citroen, marshmellows en chocoladevla.
Het is zo zalig uitgebreid!

Het boek is geschikt voor iedereen die elke dag iets gezelligs op tafel wilt zetten dat net een beetje leuker is dan louter opgewarmde ingrediënten. Maar veel lastiger dan dat wordt het niet. Ik vind het een mooi boek om kado te geven aan iemand die op kamers gaat.

Er staan enorm veel basics in zoals het zelf maken van pasta en brood. Zelfs leer je hoe je vis kunt roken in een easy zelfgemaakt  rookoventje. Het is helder uitgelegd en de vrolijke tekeningetjes die haar boeken uniek maken zijn een feest om naar te kijken.

In de winter komt de kruidige chocolademelk met marshmallows en de citroen dadel slice bij ons op de kaart. Hopelijk mag de horeca  binnenkort weer open. Kom je dan proeven?

 

Brasserie Broese

Home Made Basics

Yvette van Boven

€ 39,99
WINNAAR VAN HET GOUDEN KOOKBOEK 2020 Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden.Met Home Made Basics heeft Yvette van Boven een inspiratieboek voor iedereen gemaakt: voor jong of al iets ouder, voor iedereen die graag de basis van het koken wil leren en alles zelf wil kunnen maken. Met de recepten uit dit boek zet u het hele jaar door vers, helemaal zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel. Met veel aandacht voor groentegerechten, is Home Made Basics een modern doe-het-zelf-kookboek en een waardige opvolger van het tien jaar geleden verschenen Home Made. Uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2020: 'Home Made Basics is gul en gevuld met prachtige combinaties van ingrediënten, eten dat je wilt maken, met veel, heel veel groenten. Traditie en trend zijn moeiteloos gemixt. Het leest heerlijk: je hoort Yvette tegen je praten, alsof ze naast je in de keuken staat. Op allerlei manieren geeft Home Made Basics een kijkje in haar Ierse en Nederlandse keuken. Yvette ontwikkelt, schrijft, illustreert, geeft vorm, maakt haar eigen lettertype. Ze is een onvermoeibare duizendpoot. Oof doet de rest, niet onbelangrijk, met sfeervolle fotografie waardoor je alles wilt eten en maken en je gelijk op reis wilt naar Ierland. We kennen dit van Yvette, maar Home Made Basics is ongeveer drie kookboeken in één. Het vertegenwoordigt alles wat zelf koken tot een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is zo’n boek dat je ook aan je kinderen wil geven als ze het huis uit gaan. Hier wil je de dag, de maand en het jaar mee door.'
pro-mbookslibr3 : libris