Nieuws!


 

Bezorgen tijdens de lockdown

Vanwege de harde lockdown is Broese, als ‘niet-noodzakelijke winkel’, ten minste tot 9 februari gesloten. Helaas mogen we binnen deze regels ook niet fungeren als afhaalloket, wat betekent dat wij momenteel alleen de boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde!

U kunt via onze website, telefonisch (030-233 5200) of via Whatsapp uw bestelling aan ons doorgeven, die wij vervolgens per post naar u versturen. 

Is uw bestelling een cadeau? Wij pakken uw boeken gratis in cadeaupapier mooi voor u in, en eventueel kunt u nog een persoonlijke boodschap aan uw cadeau toevoegen.

Heeft u nog vragen, of wilt u meer informatie over het bezorgen, kijk dan op onze website bij Contact en Bezorgtijden.


 

Wat is jouw #Anniemoment?

Wie is er niet mee groot geworden: de verhalen en liedjes van Annie M.G. Schmidt. U heeft vast moeten lachen om de avonturen van Jip en Janneke, meegereisd met Abeltje in De Lift of meegezongen met Ja Zuster, Nee Zuster. Maar hoe goed kent u de schrijfster zelf? In 'Het ABC van Annie M.G.' van Joke Linders volgen we de schrijfster van A tot Z, en leren we over haar taalgebruik, haar illustraties, en haar fictieve helden en heldinnen. En u maakt nu kans om dit mooie boek te winnen!

Hoe? Heel simpel. Maak een foto of een kort filmpje van uw favoriete Annie moment. Een boos kindje dat geen handje wilt geven? Gezellig met zijn tweeën onder de paraplu? Laat het beeld voor zich spreken. Stuur deze foto naar ons toe via klantenservice@broese.nl of deel de foto via sociale media met de hashtag #anniemoment #broeseutrecht En vertel ons waarom dit verhaal of liedje van Annie zoveel voor u betekent!

Zodra u bericht van ons krijgt, spreken we een moment af waarop u uw Annie boek kan komen ophalen bij Broese. En als het bedoeld is als cadeautje, pakken we het natuurlijk leuk voor u in.

Kortom, zet uw creativiteit aan het werk en maak kans op uw eigen Annie!


 

Kookboekenweekblog: Home Made Basics

Kookboekenweekblog: Home Made Basics

HOMEMADE BASICS
Yvette van Boven 
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken

Lees het blog van Annemiek over 'Home Made Basics' hier>>


 

Kookboekenweekblog: Spicy Chef

Kookboekenweekblog: Spicy Chef

SPICY CHEF
Verhalen en recepten uit de keuken van de Lindehof

Lees het blog van Annemiek over 'Spicy Chef' hier>>


 

Oek de Jong wint Boekenbon Literatuurprijs 2020 met 'Zwarte schuur'

De Boekenbon Literatuurprijs 2020 gaat naar Zwarte schuur van Oek de Jong. Dat maakte Winnie Sorgdrager, de voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs, vanmiddag online bekend. De Jong (1952) ontvangt hiermee het aan de prijs verbonden geldbedrag van 50.000 euro. Naast Zwarte schuur waren Amen van Marcel Möring, Gloria van Koen Sels, Pastorale van Stephan Enter en Waagstukken van Charlotte Van den Broeck genomineerd.

Volgens de jury is Zwarte schuur “een boek dat beschouwd mag worden als een toonbeeld van de rijkdom en reikwijdte van de literaire roman” en “een roman die de lezer aan het werk zet en aanmoedigt tot interpretatie en discussie.”

Zwarte schuur

Oek de Jong

€ 24,99
Zwarte schuur van Oek de Jong is een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die Maris in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde. Op zijn negenenvijftigste heeft schilder Maris Coppoolse een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland. Dit is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’. We zien hem als kunstenaar in Amsterdam en New York en kijken diep in zijn huwelijk met de levenslustige en avontuurlijke, maar ook door schuld getekende Fran, dat dreigt vast te lopen. Door de coverstory herleeft zijn jeugd en vooral die zondagmiddag op het eiland toen hij meeging naar een boerenschuur en niet mee had moeten gaan.

 

Kookboekenweekblog: Inmaken

Kookboekenweekblog: Inmaken

INMAKEN
Groente, fruit, diversen
Jonah Freud en Noni Kooiman

Lees het blog van Annemieke over 'Inmaken' hier>>


 

Kookboekenweekblog: Wereldse bouillons

Kookboekenweek: Wereldse Bouillons

WERELDSE BOUILLONS

100 x  Comfortfood uit 5 wereldkeukens | Marianne Snel

Lees het blog van Annemiek over 'Wereldse Bouillons'>>


 

Kookboekenweekblog: Vis voor beginners

Kookboekenweekblog: Vis voor beginners

VIS VOOR BEGINNERS

Een kookboek vol lekkers, lekkerbekjes, tattoos, truien, rolmopsen & recepten Mirjam van der Rijst, Harold Pereira, Martien Holtzappel

Lees het blog van Annemiek over 'Vis voor beginners'>>


 

Winnaar van Het Gouden Kookboek 2020: Home Made Basics

Zojuist is bekendgemaakt dat Home Made Basics (Nijgh Cuisine, onderdeel van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) van Yvette van Boven de winnaar is van Het Gouden Kookboek 2020. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek dat in het afgelopen jaar is uitgebracht. De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken op de shortlist bereid en aan de hand van hun bevindingen een winnaar gekozen. De Kookboekenweek is hiermee officieel begonnen en duurt nog tot en met 15 november.

klik hier voor het volledige juryraport>>

Home Made Basics

Yvette van Boven

€ 39,99
WINNAAR VAN HET GOUDEN KOOKBOEK 2020 Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken. Alle recepten spetterend gefotografeerd om zo met de opgedane kennis oermakkelijke dagelijkse kost te bereiden.Met Home Made Basics heeft Yvette van Boven een inspiratieboek voor iedereen gemaakt: voor jong of al iets ouder, voor iedereen die graag de basis van het koken wil leren en alles zelf wil kunnen maken. Met de recepten uit dit boek zet u het hele jaar door vers, helemaal zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel. Met veel aandacht voor groentegerechten, is Home Made Basics een modern doe-het-zelf-kookboek en een waardige opvolger van het tien jaar geleden verschenen Home Made. Uit het juryrapport van Het Gouden Kookboek 2020: 'Home Made Basics is gul en gevuld met prachtige combinaties van ingrediënten, eten dat je wilt maken, met veel, heel veel groenten. Traditie en trend zijn moeiteloos gemixt. Het leest heerlijk: je hoort Yvette tegen je praten, alsof ze naast je in de keuken staat. Op allerlei manieren geeft Home Made Basics een kijkje in haar Ierse en Nederlandse keuken. Yvette ontwikkelt, schrijft, illustreert, geeft vorm, maakt haar eigen lettertype. Ze is een onvermoeibare duizendpoot. Oof doet de rest, niet onbelangrijk, met sfeervolle fotografie waardoor je alles wilt eten en maken en je gelijk op reis wilt naar Ierland. We kennen dit van Yvette, maar Home Made Basics is ongeveer drie kookboeken in één. Het vertegenwoordigt alles wat zelf koken tot een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is zo’n boek dat je ook aan je kinderen wil geven als ze het huis uit gaan. Hier wil je de dag, de maand en het jaar mee door.'

 

Wensen & Geven

Wensen en geven

 

pro-mbookslibr1 : libris