In de ban van mijn vader

VERONESI, Sandro Taal: Nederlands

Paperback

€ 12,50

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

De succesvolle kinderboekenschrijver Gianni Orzan wordt benaderd door een hem onbekende taxichauffeur die beweert dat Orzans onlangs gestorven vader een Russische kgb-spion was. Orzans wereldbeeld begint te wankelen; ook de rust die hij in zijn huwelijk heeft nagestreefd blijkt een illusie.

In de ban van mijn vader is een grootse vertelling vol spectaculaire verrassingen, thrillerelementen en komische wendingen. Het is een roman over de verwording van het menselijke zelfbeeld. Als geen ander weet Sandro Veronesi de lezer op het verkeerde been te zetten.

'In de ban van mijn vader is briljant geconstrueerd, het verhaal zit vol sluw verborgen anticipaties en geraffineerd aangebrachte schakels. (...) Veronesi werkt toe naar een weergaloze climax die de lezer naar adem doet happen.' - NRC Handelsblad

'Af en toe verschijnt er modern proza in ItaliÙ dat waarlijk verrast. Dat van Sandro Veronesi bijvoorbeeld, in zijn grandioze monoloog In de ban van mijn vader.' - Geerten Meijsing, Vrij Nederland

Over de auteur
Sandro Veronesi (Florence, 1959) woont en werkt in Rome. Hij schrijft voor de Corriere della Sera en publiceerde drie romans. Zijn grote doorbraak was In de ban van mijn vader (2001), dat in elf talen werd vertaald en waarvan in Nederland inmiddels meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Hij won met zijn werk de prestigieuze Premio Viareggio L. Repaci en de Premio Campiello. In 2006 verscheen van zijn hand het eveneens succesvolle Kalme chaos, dat in 2008 werd opgevolgd door Troje brandt.
ISBN
9789044612455
Vorm
Paperback
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
Druk
16e
Verschenen
06-05-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
256 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris