Voordracht Joris Escher ‘Escher worden’

zondag 5 maart 2023 15:00
Voordracht Joris Escher ‘Escher worden’

Wie kent ze niet, de prachtige werken van Nederlands bekendste graficus M.C. Escher. In de binnenkort te verschijnen biografie ‘Escher worden’ krijgen we inzicht in Eschers fascinerende leven, verteld door de ogen van zijn neef Joris Escher. Joris zal op zondag 5 maart tijdens een voordracht vertellen over de totstandkoming van zijn debuut. Wilt u bij deze voordracht aanwezig zijn, meld u dan aan!

 

Over het boek:
In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Hij vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? In de voetsporen van M.C. Escher wordt de lezer meegevoerd van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. Joris Escher leert zelf houtsnijden, tekent op de plaatsen waar zijn oudoom heeft getekend en vindt talloze nog onbekende verhalen, vreugdes, vriendschappen en verbanden uit Eschers leven. Door de ogen van M.C. Escher beleeft de lezer zijn ontwikkeling van jongeman tot graficus, kunstenaar en ten slotte tot de Escher die we allemaal kennen. Escher worden maakt daarmee van het genie Escher weer een aanraakbaar en feilbaar mens. 

 

LET OP: nieuwe datum: zondag 5 maart | Tijd: 15.00 t/m 16.30 uur | Toegang gratis

Wilt u bij deze voordracht aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Joris Escher ontwerpt en begeleidt duurzame maatschappelijke veranderingen, voornamelijk in de watersector. Eerder had hij gedurende tien jaar een galerie en uitgeverij voor kunstenaars uit Azië en Latijns-Amerika. ‘Escher worden’ is zijn debuut.

pro-mbooks2 : libris