Thriller Weken: High Tea met de Moordwijven

zondag 11 juni 2023 14:00
Thriller Weken: High Tea met de Moordwijven

Tijdens de Thriller Weken (van 26 mei t/m 18 juni) staat het Spannende Boek centraal, want Nederland zit vol met getalenteerde thrillerschrijvers! Zo krijgen wij op zondag 11 juni niet één, maar zelfs vijf auteurs op bezoek! Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron komen tijdens een High Tea meer vertellen over hun nieuwste boeken, vertellen over het geheim van een goede cold case, en signeren hun boeken! Meld u aan (als u durft...) en wees er zondag bij!


Over de Moordwijven:
In 2015 kwam thrillerauteur Liesbeth van Kempen op het idee om een schrijverscollectief op te richten. Dit naar voorbeeld van het Engelse ‘Killer Women’. Het doel: de krachten bundelen, om nog zichtbaarder te zijn voor lezers, boekhandel en pers. Na een start met wisselende auteurs is de samenstelling nu al enkele jaren hetzelfde en zeer solide. Het Moordwijven-collectief bestaat uit Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron.

Meer informatie over de Thriller Weken 2023, de Thrillerprijzen en verder nieuws vindt u op hebban.nl/thrillerweken

 

Datum: zondag 11 juni | Inloop: 13.30 uur | Aanvang: 14.00 uur | Toegang: € 7,50 inclusief twee drankjes en twee zoete en hartige hapjes

Wilt u bij deze High Tea aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

 

Over 'Verpest' van Liesbeth van Kempen:
Liesbeth van Kempen heeft met ‘Verpest’ een thriller geschreven over de verstrekkende gevolgen van pesten.

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Liesbeth van Kempen werd met haar debuut ‘Gevaarlijk spel’ genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van ‘Moordwijven’, een collectief van thrillerauteurs.

‘Spanning, originaliteit en goede plot. Van Kempen heeft het in huis en is daarmee een aanwinst voor het Nederlandse thrillerlandschap.’ Hebban.nl

Over 'Eindspel', het laatste deel in de Noordzeemoorden-kwartet van Isa Maron:
In een kleine woning in Amsterdam-Noord worden de gruwelijk toegetakelde lichamen van een hoogbejaard stel gevonden. Rechercheur Maud Mertens stort zich op het onderzoek, terwijl ze samen met haar collega Niels ook werkt aan een eerdere lugubere zaak waarbij meerdere schedels zijn gevonden in de tuin van een nabijgelegen villa.

Intussen vertrekt de jonge studente Forensisch Onderzoek Kyra Slagter naar Londen. Vijf jaar na de spoorloze verdwijning van haar zus Sarina wil Kyra er nog steeds, koste wat kost, achter komen wat er met haar is gebeurd. Ze heeft in Londen afgesproken met een seriemoordenaar die meer zou weten over Sarina’s verdwijning. Er komt steeds meer aan het licht over een netwerk van belangrijke en bekende personen die zich schuldig hebben gemaakt aan kindermisbruik en die elkaar de hand boven het hoofd houden.

Over 'De Camino' van Anya Niewierra:
De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Niewierra won met 'De Camino' de ThrillZone Award (thriller van het jaar) en het werd ook uitgeroepen tot Hebban Favoriet 2021.

Over 'Wakker' van Ingrid Oonincx
Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan hebben één belangrijke overeenkomst: hun slapeloosheid zorgt voor grote problemen in hun leven. Uitgeput en ten einde raad melden ze zich aan voor een experimentele slaaptherapie in een voormalige abdij. Wanneer er een dode valt, ontdekken Liz, Robin en Jonathan dat ontsnappen uit het klooster onmogelijk is. Vechtend tegen de slaap worden ze op de proef gesteld en proberen ze te ontkomen aan de moordenaar.

Over 'Noodlot' van Marlen Visser:
Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. 

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal, schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato.

 

pro-mbooks2 : libris