Talkshow Vrijdag Live: Koen Caris 'Stenen eten'

vrijdag 1 oktober 2021 17:30
Talkshow Vrijdag Live: Koen Caris 'Stenen eten'
Na schrijfervaring te hebben opgedaan bij o.a. BNNVARA verscheen van Koen Caris onlangs eigen werk. Zijn beklemmende debuutroman Stenen eten werd geprezen door het Parool als 'Een indrukwekkend debuut, vol buitensporige en doodnormale pijn, gevat in zonnige zinnen met subtiel-lyrische toetsen' en ook Broese is onder de indruk: het was onze Roman van de Maand augustus. Om meer te horen over dit verhaal zal Grietje Braaksma Koen interviewen tijdens de Vrijdag Live! Talkshow in de Neude bibliotheek. U bent van harte uitgenodigd!

 

Over het boek:
In Stenen eten van Koen Caris wordt het dorp van de 17-jarige Ben opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder de jongeren. Drie jaar eerder maakte zijn oudere zus een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben opnieuw aan en zetten hem in het middelpunt van een mysterie waarmee hij niets te maken wil hebben. Tijdens een hittegolf die de dorpsgenoten van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent de dood van zijn zus onder ogen te zien. ‘Stenen eten’ is een beklemmende roman over hoe verdriet en verveling een groep jongeren kunnen laten ontsporen. En over waarom mensen met dezelfde pijn elkaar niet altijd goed kunnen helpen.


NIEUWE DATUM: vrijdag 1 oktober 
Locatie: Grote Hal van de Neude bibliotheek
Aanvang: inloop vanaf 17.00 uur, aanvang 17.30 uur.

 

Koen Caris (1988) is theater- en hoorspelmaker. Hij schreef voor onder andere BNNVARA, VPRO, Theater Bellevue, Hummelinck Stuurman Theaterbureau en De Hoorspelfabriek. Zijn werk werd genomineerd voor de Zilveren Reismicrofoon en de Prix Europa. Stenen eten is zijn debuutroman.

pro-mbooks3 : libris