Signeersessie Pamela Sharon

zaterdag 25 september 2021 16:30
Signeersessie Pamela Sharon

Zaterdagmiddag 25 september krijgen wij bezoek van Young Adult-schrijver Pamela Sharon: zij geeft deze dag eerst een inspirerende Masterclass in de Neude bibliotheek, en komt vervolgens haar boeken in onze winkel signeren. Pamela Sharon is dit weekend ook aanwezig op het ILFU-festival, waar ze meer zal vertellen over haar romans De geur van groen en Wie ik gisteren was . De signeersessie bij Broese geeft de gelegenheid haar al eerder te zien en te spreken, dus kom langs!

Over 'De geur van groen'

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meest tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren en voelen. Zij met het oog op een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Over 'Wie ik gisteren was'
Als Yara de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) krijgt, komt ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa probeert haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan speelt ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappemir, ontmoet wie ze op zoek naar de oplossing voor de wolken die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje bezocht Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.
In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld kan trekken en haar in laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben.

Terwijl Yara's familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

 

Datum: zaterdag 25 september | Aanvang: 16.30 uur

Wij volgen het RIVM advies en vragen u de 1,5 meter afstand te respecteren.

- Meer informatie over de Masterclass van Pamela Sharon in de Neude bibliotheek op zaterdag 25 september vind u op de Neude website

- Het volledige programma en tickets voor het optreden van Pamela Sharon tijdens het ILFU-festival op zondag 26 september vind u hier

 

De Nederlandse YA-schrijver Pamela Sharon debuteerde met het intrigerende en verrassende 'De geur van groen', waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Begin 2021 haar tweede roman 'Wie gisteren was', ook bij de chronisch zieke Yara die liever in een virtuele wereld begint. Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen.

pro-mbooks3 : libris