Releaseparty memories Stevie van Zandt 'Onbeantwoorde verliefdheden'

maandag 27 september 2021 19:30
Releaseparty memories Stevie van Zandt 'Onbeantwoorde verliefdheden'

Op maandagavond 27 september organiseert uitgeverij Volt samen met uitgeverij Be True en Leon Verdonschot in boekhandel Broese de lancering van de Nederlandse uitgave van de memoires van Stevie Van Zandt, ‘Onbeantwoorde verliefdheden.’ Tijdens de releaseparty zal er een (vooraf opgenomen) Q&A plaatsvinden met Little Steven, muziekoptredens en vindt er een quiz plaats. Het wordt een gezellige boel, dus meld u snel aan: de toegang is beperkt!
 

Over het boek:
‘Onbeantwoorde verliefdheden’ beschrijft elke wending van Van Zandts levendige, gevarieerde en altijd verrassende leven. Dit is zijn verhaal over alle triomfen en dieptepunten. En bovenal over de passie waarmee hij zijn levensverhaal richting heeft gegeven.

Dit verhaal begint in de vroege jaren zestig in de buitenwijken van New Jersey wanneer de jonge Stevie van Zandt zijn religieuze levensstijl inruilt voor de toewijding aan de rock-‘n-roll, geïnspireerd door de muziek, de ideeën en de rebellie van The Beatles en The Rolling Stones.
Als tiener leerde hij Bruce Springsteen kennen, net als hij geobsedeerd door de muziek. Ze werden beste vrienden en vormden De E Street Band. Samen zouden zij uitgroeien tot de beste en populairste rock-’n-roll-liveact ter wereld. Maar in 1982 besloot Stevie van Zandt tijdens de opnames van het legendarisch geworden album Born in the USA de groep te verlaten. Vanaf dat moment richtte hij zijn aandacht op de politieke misstanden in de wereld. Als songwriter was hij het brein achter het protestlied ‘Sun City’, gericht tegen de Apartheid, waaraan onder andere Bob Dylan, Ringo Starr, Lou Reed, Pete Townsend, Ronnie Wood en Peter Gabriel hun medewerking verleenden.
En toen kwam The Sopranos. Als concierge speelde hij de rechterhand van maffiabaas Tony Soprano, en werd hij het duister grappige hart van de show. In de jaren die volgden voegde Stevie van Zandt zich weer bij The Boss en toerden zij samen de wereld rond met de herenigde E Street Band, optredend in de grootste stadions ter wereld.

 

Datum: maandag 27 september | Aanvang: 19.30 uur

Toegang: € 30,- (voor deze prijs ontvangt u de memoires, een goodiebag en een aantal consumpties)

Wilt u bij de releaseparty aanwezig zijn, meld u dan aan via preview@betrue.nl . Vermeld in deze mail uw volledige eigen naam en alle namen van mensen wie u meeneemt. Er is op de avond plaats voor 50 mensen.

Voor meer informatie over de releaseparty, kijkt u op de website van de uitgeverij Be True

Wij volgen het RIVM advies en vragen u de 1,5 meter afstand te respecteren.pro-mbooks3 : libris