Record Store Day 2024: onze instore optredens!

Record Store Day 2024: onze instore optredens!
Zaterdag 20 april vanaf 11.00 uur, Afdeling Muziek (entresol)

Tijdens Record Store Day, zaterdag 20 april, kan je bij Broese genieten van vier optredens van Nederlandse muzikanten. De volgende artiesten staan geprogrammeerd: De Toegift (11.00 uur), The Stream (12.30 uur), Marlene Bakker (14.00 uur), Marien Dorleijn van MOSS (16.00 uur). Speciale momenten zijn er ook zoals de onthulling van de “Cassette Wall of Fame” door Maurits Westerik en de lancering van de Broese Instore Cassette. Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!

De eerste bezoekers die tijdens Record Store Day vinyl kopen krijgen de exclusieve EP van RSD ambassadeur Within Temptation cadeau (zolang de voorraad strekt).

Kijk hier voor meer informatie over Record Store Day Klik hier>>

Onthulling van de “Cassette Wall of fame” | Aanvang 15.50 uur
De tijdens eerdere optredens bij Broese door de artiesten gesigneerde cassettes worden onthuld door Maurits Westerik (voorheen GEM, Bewilder en nu festivaldirecteur Best Kept Secret).

Lancering van de Broese Instore Cassette
Speciaal op Record Store Day is er een speciale Broese compilatiecassette. Daarop diverse tracks van artiesten die sinds 2017 bij Broese hebben opgetreden. De cassette bevat voor anderhalf uur topmuziek!


Datum: zaterdag 20 april  | Winkel open: 9.00 uur | Toegang gratis

Er zijn deze dag maar liefst vier instore optredens bij Broese

Line-up van de artiesten:
11:00 De Toegift
12:30 The Stream
14:00 Marlene Bakker
16:00 Marien Dorleijn (MOSS)

De Toegift
Vanuit het niets doemt begin 2023 plotseling De Toegift op. De melancholische Zeeuwse klanken van het zelfgetitelde debuutalbum waaien met windkracht 10 over naar het vasteland van Nederland en België. 
Vanaf de eerste noten wordt de band geprezen in de pers; volgens 3voor12 gaf De Toegift de beste show van Noorderslag 2023 en het debuutalbum kreeg vijf sterren in Trouw.
Met eigenzinnige teksten en een frisse mix van indie, folk, en jazz is De Toegift een welkome toevoeging aan de huidige golf Nederlandstalige artiesten. Na een succesvolle voorjaarstoer stond de band op tientallen festivals waaronder Best Kept Secret, Concert at Sea, De Gentse Feesten en Into The Great Wide Open en werd het jaar afgesloten met een clubtour in Nederland en België.
Inmiddels aangevuld met violist en dwarsfluitist, blijft De Toegift op zoek naar het experiment, wat ook te horen is op de remix EP ‘De vormen voelen vreemd’ die uitkwam in juni, waar de band samenwerkingen opzocht met onder andere Lucky Fonz III en gladde paling.

The Stream
The Stream is een chamber pop band opgericht door Jan Stroomer. Hun huidige project heet ‘Nature Calls’ en combineert muziek en wetenschap. De muziek is geïnspireerd op natuurkundige formules en de show bevat live experimenten met vloeibare stikstof en vlammende lichaamsdelen.
The Stream staat bekend om hun ambachtelijke popsongs, veelzijdige muziek en multidisciplinaire liveshows. De band wisselt moeiteloos verschillende stijlen af, zelfs tijdens één nummer. Het aankomende album ‘Nature Calls’ bestaat uit twaalf songs die manoeuvreren tussen chamber pop, klassieke pop/rock en vele andere genres. Hun kenmerkende geluid komt voort uit de combinatie van piano en vocale harmonieën. De melodieuze analoge synth voegt zelfs een Pink Floyd-achtige sfeer toe aan het geheel.
The Stream produceert al sinds 2010 albums. Begonnen als een eenvoudige vierkoppige pop/ rockband, had Stroomer al snel het gevoel dat hij de band een andere kant op moest sturen. Hij schrapte de gitaren en voegde een driekoppig vrouwenkoor toe. De shows werden theatraler en de muziek meer orkestraal, maar de piano en zijn vertellende baritonstem zijn altijd centraal blijven staan.

Marlene Bakker
Tijdens RSD presenteert Groningse singer-songwriter Marlene Bakker haar prachtige liedjes van haar nieuwste album Oaventuren. Menselijk, intiem en stevig in de Groningse grond geaard, reikt Marlene je de hand en vraagt ze je om met haar mee te reizen. 

“As n pad zo dudelk is, run ik zo haard as ik kin noar die.” Singer-songwriter Marlene Bakker zit vol verlangen, romantiek en… Oaventuren, zoals de titel van haar nieuwste album luidt. Het is haar tweede in het Gronings en de opvolger van RAIF (2018), dat haar de streektaalprijs opleverde, evenals shows op Noorderslag en Grasnapolsky, het voorprogramma van Daniël Lohues en twee theatertournees. Ieder loepzuiver nieuw lied laat zich luisteren als de tranentrekkende slotscène van een film. Melancholisch, menselijk, intiem en stevig in de Groningse grond geaard, reikt ze je de hand en vraagt ze je om met haar mee te rennen naar Broese, het liefst in slow-motion.

Marien Dorleijn (MOSS)
De elfstedentocht is te onzeker. Een nieuwe James Bond te zeker. Moss is meer als die reizende oom. Je weet nooit wanneer hij langs komt, maar als ie er is hangt iedereen meteen aan zijn lippen. Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar de nieuwe liedjes van Moss is de rust in het geheel. Dit is geen bij elkaar geraapt gelegenheidsalbum. Dit is een band die een levenswerk aflevert. Een band die elkaar na jaren weer gevonden heeft in de studio. En wat voor studio! De albumtitel HX verwijst naar Hoogcruts, de naam van een eeuwenoud, Zuid-Limburgs klooster dat vele verwoestende branden gekend heeft, maar evenzovaak weer herrees. “Metafore!” zou Il Postino nu roepen. Moss is terug.
Moss wordt in 2003 opgericht en speelt vanaf de eerste dag mee in de indie-eredivisie. Dit doet de band met ijzersterke songs en een veelzijdige sound die door zowel fans als critici zeer worden gewaardeerd. Van indierock tot psychedelica. Modern en tijdloos tegelijkertijd. Moss brengt een uniek geluid ten gehore en weet zichzelf steeds weer te vernieuwen en te verbeteren. Bij iedere plaat die de band uitbrengt ontpopt Moss zich keer op keer als een herboren koersbepalende act. De warme, charmante pop van het debuut ‘The Long Way Back’ (2007), de bevlogen doorbraak ‘Never Be Scared / Don’t Be A Hero’ (2009), het beklemmende, elektronica-getinte ‘Ornaments’ (2012), de schimmige, krautrock-georiënteerde vierde langspeler ‘We Both Know The Rest Is Noise’ (2014), de sobere, elementaire pracht van ‘Strike’ (2017) en de internationale sound van ‘HX’ (2022).

Hostname: pro-mbooks2