Record Store Day 2024: gelimiteerde vinyl-releases!

Record Store Day 2024: gelimiteerde vinyl-releases!
Zaterdag 20 april vanaf 9.00 uur, afdeling Muziek (entresol)

Op zaterdag 20 april is het Record Store Day. Een wereldwijd feest ter ere van de onafhankelijke platenzaak en de langspeelplaat. Muziekliefhebbers kunnen op deze dag vanaf 9.00 uur bij Broese terecht voor een groot aanbod aan zeer gelimiteerde vinyl-releases. 

De eerste bezoekers die tijdens Record Store Day vinyl kopen krijgen de exclusieve EP van RSD ambassadeur Within Temptation cadeau (zolang de voorraad strekt).

Kijk hier voor meer informatie over Record Store Day Klik hier>>


Datum: zaterdag 22 april  | Winkel open: 9.00 uur | Toegang gratis

Let op: er kan níet gereserveerd worden, slechts één exemplaar per item per klant!

Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

 

Onthulling van de “Cassette Wall of fame” | Aanvang 15.50 uur
De tijdens eerdere optredens bij Broese door de artiesten gesigneerde cassettes worden onthuld door Maurits Westerik (voorheen GEM, Bewilder en nu festivaldirecteur Best Kept Secret).

Lancering van de Broese Instore Cassette
Speciaal op Record Store Day is er een speciale Broese compilatiecassette. Daarop diverse tracks van artiesten die sinds 2017 bij Broese hebben opgetreden. De cassette bevat voor een uur topmuziek!

Meer muziek!
Er zijn deze dag maar liefst vier instore optredens bij Broese! Jullie zijn van harte welkom!

Line-up van de artiesten:
11:00 De Toegift
12:30 The Stream
14:00 Marlene Bakker
16:00 Marien Dorleijn (MOSS)

RSD ambassadeur 
Within Temptation is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een exclusieve EP die op deze dag gratis en exclusief verkrijgbaar is voor de eerste 6.000 RSD klanten. Op deze EP staan vier akoestische songs die live zijn opgenomen in het bijzijn van ruim vijftig platenzaakeigenaren. Record Store Day wordt gevierd op zaterdag 20 april en vindt plaats in 116 onafhankelijke platenzaken in Nederland.
Within Temptation behoeft eigenlijk geen introductie; de Nederlandse symfonische metalband is wereldwijd een van de succesvolste in het genre. De groep rond zangeres Sharon den Adel verkocht tot op heden liefst vier miljoen albums op vinyl en cd. De band is daarom al meer dan twintig jaar heel belangrijk voor de platenzaken. Within Temptation is daarmee de gedroomde RSD-ambassadeur.
Sharon den Adel: “We zijn enorm vereerd met het ambassadeurschap van Record Store Day! In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd is, dragen we alle platenzaken vandaag daarom een extra warm hart toe. Laten we onze passie voor muziek vieren met deze bijzondere dag en koop vooral iets moois bij je lokale platenzaak!”

Gratis akoestische sessie op vinyl én cd
De eerste 6.000 klanten die op zaterdag 20 april een aankoop doen bij een van de deelnemende platenzaken, krijgen een EP van Within Temptation met vier akoestische songs gratis mee naar huis. Er verschijnen 5.000 exemplaren op 12 inch vinyl en 1.000 cd’s in de vorm van een luxe digipack. Klanten kunnen zelf kiezen zolang de voorraad strekt.
De vier akoestische songs werden op 29 januari live opgenomen in het bijzijn van vertegenwoordigers van ruim vijftig Nederlandse RSD-winkels. De unieke opnamen vonden plaats in de Artone Studio in Haarlem, gevestigd in Record Industry, een van de grootste vinylperserijen van Europa. De EP draagt de titel ’the Artone Sessions’.

Hostname: pro-mbooks3