Pianist Pieter de Graaf speelt ‘Equinox’!

zondag 17 oktober 2021 16:00
Pianist Pieter de Graaf speelt ‘Equinox’!

Wauw, neoklassiek pianist Pieter de Graaf treed op bij Broese! Hij zal nummers spelen van zijn nieuwste album Equinox . Tijdens Record Store Day 2019 gaf hij al een indrukwekkende verschijning in onze winkel, maar nu dus in onze nieuwe winkel! Kom genieten van zijn pianospel en meld je aan!

 

Op Equinox klinkt in Pieters pianospel en duidelijk zijn voorliefde door voor de romantische, lyrische, aanpak. Zijn vingers en zijn gemoed kunnen dat weer aan. Neem het prachtige Dew Drops , dat klinkt als het aanbreken van de lente, of de twee schitterende, prachtige nummers voor zijn vrouw, Thank You en Miss Undutchable . Laat je overspoelen door de ontroerende verbeeldingskracht van Silver Lining of meevoeren met de poëzie en melancholie van Event Horizon . Waar veel gelijkenis neoklassieke muziek naar soundscapes en klanktapten, lijkt Pieter zijn op Equinox meer en meer in de richting van echte 'liedjes' te sturen.


Datum: zondag 17 oktober | Aanvang 16.00 | Toegang gratis
Wilt u bij deze Optreden aanwezig zijn, meld je dan aan via  klantenservice@broese.nl
Bijwonen gaat op Volgorde van Aanmelding. U ontvangt een onmiddellijk bericht.

Wij volgen het RIVM advies en vragen u de 1,5 meter afstand te respecteren.


Pieter de Graaf is er de persoon en de pianist niet naar zich te laten zien door de begrenzingen van een genre van formule. zijn creatieve vrijheidsdrang te groot en gaat zijn rusteloze ziel te graag op ontdekkingstocht. Op Equinox , zijn sprankelende tweede album, gooit Pieter de Graaf de kleppen open, zoals hij dat zelf zegt. Equin – de titel staat voor omslag, maar ook balans – is logische vervolg op Pieters succesvolle solo-releases uit 2019: zijn bejubelde debuutalbum Fermata en opvolger Vortex , de uit tracks vijf bestaande EP hij in 2020 een Edison won in de categorie Neoklassiek.

Hij speelde met Colin Benders in het Kyteman Orchestra, zat in een Utrechts hiphopcollectief en had zijn eigen jazztrio. Ook een kortstondige popsterrenstatus in Japan en Zuid-Korea als pianist in de begeleidingsband van Wouter Hamel gaf hem geen voldoening van zielenrust. Pieter wilde niet telkens hetzelfde afdraaien, Pieter wilde creëren.

pro-mbooks3 : libris