Pianist Feico Deutekom speelt Philip Glass!

zondag 17 oktober 2021 10:00
Pianist Feico Deutekom speelt Philip Glass!

Feico Deutekom geeft een bijzonder minimaal pianoconcert op de nieuwe locatie bij Broese. Het is een cadeau van Feico aan Broese. Daar zijn we heel blij mee want Feico is een bekende en talentvolle pianist! Hij zal nummers spelen van zijn cd Philip Glass Musical Offering, die geheel gewijd is aan de beroemde componist Philip Glass. Wilt u dit concert bijwonen? Meld u zich dan aan!  

 

Bijzonder is dat de stukken die Feico zal spelen grotendeels nieuwe bewerkingen voor piano zijn van muziek die oorspronkelijk geschreven is voor instrumentale ensembles. Glass gaf Feico de vrije hand bij de keuze van stukken en kreeg persoonlijke toestemming om zijn ensemblemuziek voor piano te bewerken. U hoort muziek van Glass zoals die nog niet eerder geklonken heeft, zoals Facades from Glassworks, Company, Passages en Les Enfants Terribles. Ook speelt Feico een paar van de wonderschone Etudes voor piano.

Feico is de eerste Nederlandse pianist die op het label Orange Mountain Music verschijnt. De cd Musical Offering behoort tot de best verkochte en meest beluisterde klassieke albums. Musical Offering is het vervolg op de cd FEICO SOLO, met pianocomposities van verschillende componisten in de minimal of neo-klassieke stijl.


Datum: zondag 17 oktober | Inloop: 10.00 uur | Aanvang 10.30 uur | Toegang €7,50

Wilt u bij dit concert aanwezig zijn, meld je dan aan via  klantenservice@broese.nl

Bijwonen gaat op van aanmelding. U ontvangt een bericht.

Wij volgen het RIVM advies en vragen u de 1,5 meter afstand te respecteren.


Pianist Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de minimal music. Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass. De samenwerking met Glass is ontstaan ​​in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten, solo maar ook met zijn koor het Attacca Ensemble van als duo met harpiste Lavinia Meijer. In 2017 debuteerde Deutekom's nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.

www.feicodeutekom.com
www.facebook.com/feicosolo

pro-mbooks3 : libris