Nederlandstalige muziekmiddag: Nederpopparels!

zaterdag 17 juni 2023 14:00
Nederlandstalige muziekmiddag: Nederpopparels!

Nederlandstalige muziek is helemaal ‘hot’ en daarom organiseren wij de muzikale middag Nederpopparels! Met drie opmerkelijke gasten: Esther de Jong brengt Nederlandstalige dagboekmuziek, Maurits Fondse en Britta Maria vertolken liederen van hun album ‘De omweg’ en Het Laatste Woord (David Bogaers) laat muziek horen van zijn EP 'Koning gedachte'. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan snel aan!

 

Datum: zaterdag 17 juni | Tijd: 14.00 t/m 16.00 uur | Toegang gratis

Wilt u bij deze muzikale middag aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Programma:

Esther de Jong (1994) maakt Nederlandstalige dagboekmuziek. Haar nieuwe album ‘Even over leven’ zal op 9 juni verschijnen op het platenlabel Excelsior. Ook schreef ze een klein boekje in de Kakkerlakjes-reeks.

Opgegroeid met de ongeveinsde teksten van o.a. Robert Long werd Esther de Jong al vroeg geïnspireerd tot het schrijven van vrij nuchtere teksten. Deze vonden eerst een plek in haar dagboekverhalen maar kwamen later ook bovendrijven in haar muziek. Zwaarmoedige liedjes, doch vaak ook met een vleugje humor.

Gravend naar eigen visies, gedachten en emoties (die elke dag weer kunnen veranderen) komen sombere, sobere verhalen over leven aan het licht.

Ondertussen ook onder invloed van andere artiesten als Father John Misty en Wende legt Esther de Jong haar focus voornamelijk op tekst en performance. En met uitbreiding van een gehele band komen hier ook invloeden van Radiohead en Elbow bij en krijgt de muziek nog meer lagen.

De band bestaat uit Esker van de Werken (Exitlight Empire, Jachtgeweer), Raven van de Werken, Jochem Knoef (The Future’s Dust, Cloud Mind, Onna Limb) en Patrick Schaafstal (When We Are Wild, WONDER).

Laat je meevoeren of -sleuren in de wereld van Esther de Jong. We gaan niet zweven maar graven.

 

Zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse spelen songs van hun nieuwe album ‘De omweg’. Met thema’s als de mens op de vlucht en op zoek naar veiligheid (Doe niet alsof je het niet weet). De mens die goed doet zonder dat op sociale media te etaleren (Aardige Mensen). De Tijd en de Dood die ons op de hielen zit (De Tijd). Onze verhouding met het dier, waar we van houden, maar dat we net zo lief opeten (Het Verhaal van de Ram). En het nemen van ‘verkeerde’ afslagen in het leven (De Omweg).

Vier sterren in NRC: ‘Luisterliedjes met zuivere poëzie – Henk van Gelder

‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend niveau’ – Frits Spits

 

Het Laatste Woord is het muzikaal project van David Bogaers (1994). Hij schrijft Nederpop met snedige teksten, over opvallende onderwerpen. Zijn liedjes gaan (onder meer) over: een jongen die in bed wordt aangestaard en maar niet kan stoppen met denken, een cynicus die in een ton woont en kijkt naar de maatschappij, en de jacht van een meute boeren op de gevaarlijke Korenwolf (wilde hamster).

De popliedjes zijn catchy, tegendraads, en geslepen. ‘Het Laatste Woord’ lokt je binnen met catchy melodieën, waarna de teksten van David Bogaers je meevoeren in een hypnotiserende en geheel eigenzinnige sfeer. Aldus ontstaat er quirky en hoekige Nederlandstalige pop. Wie is er bang voor ‘Het Laatste Woord’? Frits Spits en Lucky Fonz III zijn al fan.

pro-mbooks2 : libris