Muzikale boekpresentatie 'Muziek zit tussen je oren'

donderdag 15 juni 2023 18:00
Muzikale boekpresentatie 'Muziek zit tussen je oren'

Op 15 juni kunt u uw oren spitsen, want dan is de muzikale boekpresentatie van ‘Muziek zit tussen je oren’. Op donderdagavond zal Albert van der Schoot (muziekfilosoof en redacteur van ‘Muziek zit tussen je oren’) vertellen over de achtergronden van het boek en Leo Samama (musicoloog en componist) houdt een voordracht ‘Tussen de oren van de componist en de luisteraar’. Muziek zet (uiteraard) de avond luister bij. Meld u nu aan en wees erbij!

 

Over het boek: 

Muziek waar we het liefst naar luisteren heeft voor ons vaak grote betekenis, maar waar komt die vandaan? Is de muziek de drager van de betekenis die wij erin horen? Of creëren wij die zelf en zit die betekenis dus ‘tussen onze oren’?

De auteurs maken in een reeks muziekfilosofische essays duidelijk dat inzicht in wat er gebeurt in een muziekstuk en het luisterproces wel degelijk iets toevoegt aan onze beleving van muziek en aan de zin die wij ervaren als we ernaar luisteren.

‘Muziek zit tussen je oren’ is een vervolg op de succesvolle uitgave ‘Welke taal spreekt de muziek?’

 

Datum: donderdag 15 juni | Tijd: 18.00 t/m 20.00 uur | Toegang gratis

17.30 uur: inloop.
18.00 uur: start programma
19:00 uur: napraten en signeren
20.00 uur: einde van de avond

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Albert van der Schoot doceerde esthetica, cultuurfilosofie en muziekfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde muziekwetenschap en filosofie aan dezelfde universiteit en publiceerde en redigeerde meerdere boeken over de raakvlakken van muziek en filosofie.

Leo Samama studeerde muziekwetenschappen en compositie. Hij doceerde muziek- en cultuurgeschiedenis aan diverse conservatoria, en muziek van de 20ste eeuw aan de Universiteit van Utrecht. Hij was hoofd artistieke zaken van het Residentie Orkest en directeur van het Nederlands Kamerkoor, en is medeoprichter van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en van TENSO, het Europese Netwerk voor professionele kamerkoren. Hij heeft enkele standaardwerken geschreven, onder meer over Nederlandse muziek en over Alphons Diepenbrock.

pro-mbooks2 : libris