Live muziek voor kinderen ‘Ezelsoortjes’

zaterdag 16 oktober 2021 11:00
Live muziek voor kinderen ‘Ezelsoortjes’

Dat wordt feest! Het kijk-, luister en fantaseerboek Ezelsoortjes (inclusief cd) komt tot leven tijdens de Kinderboekenweek met het live optreden van Aukelien Kleinpenning op sax en Charlie Bo Meijering op piano. Speciaal voor kinderen!

 

'Papa, wat doe je?' 'Ik zet een muziekje op. Dan doe ik mijn ogen dicht en dan brengt de muziek me naar verhalen toe.' 'Welke verhalen?' 'Mijn eigen verhalen. Waarvan ik nu nog niet weet dat ik ze heb.' 'Heb ik ook eigen verhalen?' 'Zeker. Iedereen heeft dat. Ik zal je meenemen naar die van mij. Ogen dicht en luisteren maar...' Luister naar de aanstekelijke muziekstukken van Jacques Ibert en laat je gedachten de vrije loop. De fantasievolle dialogen en illustraties helpen je op weg. Jacques Ibert (1890-1962) was een ook en technisch fijnzinnige componist, die naast werken voor orkest oa toneel- en filmmuziek schreef en voor ballet en opera componeerde. Op de CD in dit boek pianomuziek die hij schreef 1910 en 1922, tussen staat 'Histoires'. Voor deze uitvoering uitgevoerd door Aukelien Kleinpenning (saxofoon) en Charlie Bo Meijering (piano). Ezelsoortjes is een magische mix van muziek, tekst en beeld voor kinderen vanaf 4 jaar.


Datum: zaterdag 16 oktober | Aanvang: 11.00 | Gratis toegang

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via klantenservice@broese.nl

Wij volgen het RIVM advies en vragen u de 1,5 meter afstand te respecteren.


Dit kijk-, luister en fantaseerboek is bedacht en ontworpen door Aukelien Kleinpenning Met (licht)klassieke muziek en daarbij hun fantasie te prikkelen. De aanvulling CD bevat naast muziek ook verhaaltjes die verzonnen zijn door theatermaker Sanne Zweije, en die ingesproken door Frank Groothof (van Sesamstraat). Aukelien is een professionele saxofonist. Zij speelt in verschillende ensembles en is daarmee regelmatig te horen en te zien in theaters, op festivals en op radio en tv.

pro-mbooks3 : libris