Literaire avond ‘Arsène Lupin’ met Lidewij van den Berg

dinsdag 26 oktober 2021 19:00
Literaire avond ‘Arsène Lupin’ met Lidewij van den Berg

De Alliance Française presenteert een literaire avond in samenwerking met Broese en Uitgeverij Oevers over Arsène Lupin met speciale gast Lidewij van den Berg. Zij zal vertellen over vak als vertaler en na vragen beantwoorden. Deze avond is inclusief koffie van thee en een samenvatting na afloop. U bent van harte welkom!

 

Arsène Lupin, de gentleman-dief, is een personage uit de verhalen van de Franse schrijver Maurice Leblanc. Omdat hij stal van de rijken en een deel van de buit schonk aan de armen wordt Lupin ook wel de Robin Hood van de Belle époque genoemd. Leblanc debuteerde als schrijver in 1890. Het personage Arsène Lupin, die in 17 van zijn politieromans, is gebaseerd op de Franse meester-inbreker Marius Jacob.

 

Datum: dinsdag 26 oktober | 19.30 - 21.30 uur | Toegang € 7,50

19.00 uur: inloop
19.30 uur: aanvang
21.30 uur einde

Let op: de toegang is beperkt. Leden van de Alliance Française hebben voorrang. Niet-leden worden toegelaten in toegelaten. Er is plaats voor 50 personen. Vol is vol. Aanmelden kan via klantenservice@broese.nl

 

Lidewij van den Berg bewerkt onder andere Arsène Lupin, Gentleman inbreker van Maurice Leblanc en  Het meesterwerk  van Émile Zola.

pro-mbooks3 : libris