Literaire avond: Annejet van der Zijl ‘Fortuna’s kinderen’

woensdag 27 oktober 2021 19:00
Literaire avond: Annejet van der Zijl ‘Fortuna’s kinderen’

UPDATE: Deze activiteit is volgeboekt. Als u zich nu aanmeldt voor de lezing, komt u op de reservelijst te staan. Indien er afmeldingen zijn, krijgt u bericht.

De succesvolle schrijver Annejet van der Zijl is bij ons te gast voor een speciale avond. Ivan Borghstijn zal haar interviewen over haar nieuwe roman Fortuna's kinderen: hoe is dit bijzondere historische verhaal tot stand gekomen? Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en uw boek te laten signeren. Deze avond is inclusief koffie of thee en een drankje na afloop. U bent van harte welkom!

 

Over het boek:
Zou anno 1875 iemand in San Francisco hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland werd gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste 'grote' boek van Annejet van der Zijl, met geïmplementeerd haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 het hart veroverd van de jonge slavin Juliette. Samen met haar oudste dochter en Hollandse man volgen we Juliette tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke zwarte erfenis van enorme weelde en een bloedlijn?

'Fortuna's kinderen' is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familieroman over mensen die hun leven niet grenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.


UPDATE: Deze activiteit is volgeboekt. Als u zich nu aanmeldt voor de lezing, komt u op de reservelijst te staan. Indien er afmeldingen zijn, krijgt u bericht.

Datum: woensdag 27 oktober | Aanvang: 1900 - 21.00 uur | Toegang € 7,50

Wilt u aanwezig zijn, meld u dan aan via  klantenservice@broese.nl


Annejet van der Zijl is een van de meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met Jo Simons) één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontvangen onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

pro-mbooks3 : libris