Lezing journalist Olaf Koens ‘Alle Oekraïners die ik ken’

woensdag 7 juni 2023 19:30
Lezing journalist Olaf Koens ‘Alle Oekraïners die ik ken’

Op woensdag 7 juni geeft journalist Olaf Koens een lezing bij Broese over zijn boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. Na de inval van Rusland in buurland Oekraïne trok Koens door het belegerde land om verslag te doen van de oorlog. Als correspondent van RTL Nieuws heeft Koens veel kennis van dit gebied, en zijn ontmoetingen met de Oekraïnse bevolking - strijdbaar, rouwend, of hoopvol - kwamen samen in zijn boek ‘Alle Oekraïners die ik ken’. Meld u aan en luister op 7 juni mee naar zijn indrukwekkende verhalen.  

 

Over ‘Alle Oekraïners die ik ken’: Wanneer Rusland buurland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten, reist Olaf Koens in tegengestelde richting, dwars door een land vol bittere en blijmoedige ontmoetingen. Hij spreekt familie en vrienden, hij reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria. In een uitpuilende evacuatietrein realiseert Koens zich dat hij van niemand weet hoe ze heten. Hij neemt een besluit: voortaan vraagt hij aan iedereen die hij ontmoet wie ze zijn en wat ze drijft. Het zijn alle Oekraïners die hij kent.

Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet.

 

Datum: woensdag 7 juni | Tijd: 19.30 uur | Toegang € 7,50 inclusief koffie/thee en drankje na afloop

Inloop: 19.00 uur

Aanvang: 19.30 uur

Lezing en vragen

Signeren en borrelen: 21.00 uur

Sluiting: 21.30 uur

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Olaf Koens (Chatillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij woont in Istanbul en trekt als correspondent voor RTL Nieuws dwars door het Midden-Oosten. Voor zijn journalistieke werk werd hij in 2015 uitgeroepen tot journalist van het jaar. Van zijn hand verschenen eerder twee boeken over zijn tijd als correspondent in Rusland: ‘Koorddansen in de Kaukasus’ en ‘Oorlog en kermis’. In 2019 verscheen zijn verhalenbundel ‘Paarden vliegen businessclass’ en in 2022 ‘Alle Oekraïners die ik ken (en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb)’.

pro-mbooks3 : libris