Lezing en signeren de Kunstmeisjes: ‘Meer dan Muze’

zondag 15 oktober 2023 14:00
Lezing en signeren de Kunstmeisjes: ‘Meer dan Muze’

Kunstplatform ‘De Kunstmeisjes’ laten lezers op laagdrempelige wijze kennismaken met de interessantste en leukste Nederlandse tentoonstellingen, kunstwerken en/of kunstenaars. Voor hun nieuwste boek ‘Meer dan Muze’ lag de focus op vrouwelijke kunstenaars/muzen en mecenassen die de kunstwereld hebben verreikt. Op zondag 15 oktober geven de hoofdredacteuren van de Kunstmeisjes, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra, samen met redacteur Puck Gerkema, een lezing over het nieuwe Kunstmeisjes boek. Welke verrassingen of onontdekte vrouwelijke kunstenaars kwamen zij tegen tijdens hun onderzoek? Natuurlijk is er ruimte voor vragen en signeren. Wilt u meeluisteren, meld u dan aan!

 

Over ‘Meer dan Muze’

De Kunstmeisjes laten je op een vermakelijke en voor iedereen begrijpelijke wijze kennismaken met vrouwelijke kunstenaars die je versteld zullen doen staan en het waard zijn om nooit meer te vergeten

Er is een langverwachte ontwikkeling gaande in de kunstwereld: vrouwelijke kunstenaars worden meer dan ooit gevierd met internationale tentoonstellingen, podcasts en kunstboeken. Het werd ook wel tijd, want veel te lang zijn ze over het hoofd gezien, buiten selecties gevallen of simpelweg in de vergetelheid geraakt. Inmiddels klinken namen als Tracey Emin, Frida Kahlo en Paula Modersohn-Becker gelukkig al niet meer zo onbekend. Maar heb je ook al eens gehoord van Elisabetta Sirani, Katsushika Oi, Lee Krasner of Carrie Mae Weems?

In 'Meer dan muze' praten De Kunstmeisjes je bij over de levens en het werk van tientallen vrouwen die de kunstwereld hebben opgeschud en verrijkt. Niet alleen de eigenzinnige makers, maar ook hun verrassende muzen én de opzienbarende manoeuvres die ze soms moesten uithalen om maatschappelijke barrières te omzeilen komen aan bod. Daarnaast komen er ook andere ‘kunstmeisjes’ voorbij: machtige mecenassen die op hun eigen manier het verschil hebben gemaakt.

In de pers:

‘De Kunstmeisjes schrijven losjes over toffe kunst.’ Het Parool

‘Een toegankelijk prachtboek vol leuke weetjes, tips en anekdotes, maar ook een cursus anders en avontuurlijker naar kunst kijken.’ Margriet

‘De Kunstmeisjes maken met hun heldere en humoristische teksten iedereen enthousiast over kunst.’ Elle

 

Datum: zondag 15 oktober | Tijd: 14.00 - 15.30 uur | Toegang is gratis

Inloop: 13.30 uur, Aanvang lezing: 14.00 uur, Vragen en signeren: 15.00 uur, Einde middag: 16.00 uur

Wilt u bij de lezing aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

pro-mbooks3 : libris