Korte lezing en signeren Rosita Steenbeek 'Julia'

donderdag 30 juni 2022 17:30
Korte lezing en signeren Rosita Steenbeek 'Julia'

Op donderdag 30 juni zal schrijver Rosita Steenbeek een korte lezing geven over haar nieuwe historische roman ‘Julia’. In deze roman brengt ze het enige kind van de Romeinse keizer Augustus tot leven, zijn uitgesproken dochter Julia, en in de lezing zal ze vertellen welk historisch onderzoek aan haar boek vooraf ging. Na de lezing zal ze haar nieuwe boek signeren. Meld u aan en wees erbij!

 

Over de roman:

Julia is het enige kind van keizer Augustus. Ze zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt. Een van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept. Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia’s tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken, waar de geschiedenis aanraakbaar wordt. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

 

Datum: donderdag 30 juni  | Inloop: 17.00 | Aanvang: 17.30 uur | Napraten en signeren: 19.00 uur

De toegang is gratis

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

 

Rosita Steenbeek schreef succesvolle romans als De laatste vrouw, Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd. Ook schrijft ze over Rome, de stad waar ze woont en waar Julia in 39 v.Chr. werd geboren

pro-mbooks3 : libris