Kinderboekenweek: Yannick Fritschy en Tjarko van der Pol ‘Dwars door tijd en ruimte’

zondag 16 oktober 2022 13:00
Kinderboekenweek: Yannick Fritschy en Tjarko van der Pol ‘Dwars door tijd en ruimte’

Ga samen met onderzoeker Yannick Fritschy en illustrator Tjarko van der Pol ‘Dwars door tijd en ruimte’ op tijd-reis! Want tijdreizen zelf, dat kan (helaas) alleen in films, maar de tijd zelf onderzoeken: dat kan wel! Samen met Fritschy en van der Pol ga je experimenteren en je fantasie aan het werk zetten: op onderzoek dwars door tijd en ruimte! Meld je aan en doe op zondag 16 oktober mee met ons tijd-reis onderzoek.

 

 

Over ‘Dwars door tijd en ruimte’:
NRC over Ruimtetijd van Yannick Fritschy:
‘Prikkelt de verbeeldingskracht. Lezen!’

Tijdmachines bestaan niet. Dat weten we allemaal. Maar wat weinig mensen weten, is dat je tóch kunt tijdreizen. Dat ontdekte Albert Einstein zo’n honderd jaar geleden. Hij kwam erachter dat je naar de toekomst kunt reizen. Nou ja, een beetje dan.

Yannick Fritschy vertelt je hoe de eerste klokken werkten en waarom we eigenlijk jaren, uren en seconden hebben, hoe Christiaan Huygens met zijn slingerklok de hele wereld veranderde en hoe Einstein alle ideeën over tijd en ruimte helemaal op hun kop gooide. En hoe je kunt tijdreizen.

Waarom gaat de tijd niet overal even snel? En wat hebben zwarte gaten daarmee te maken? In dit boek kom je erachter dat tijd iets geks is, heel anders dan de meeste mensen denken. Je gaat experimenten doen met je eigen gedachten. Want dat is het leuke aan tijd en tijdreizen: je kunt er veel over leren door alleen maar je fantasie te gebruiken!

 

Datum: zondag 16 oktober | Aanvang: 13.00 | Einde: 14.30 uur | De toegang is gratis

Wil je bij de boekpresentatie aanwezig zijn, meld je dan aan via de klantenservice

 

Yannick Fritschy studeerde natuur- en sterrenkunde, en klassieke talen. Hij is redacteur bij New Scientist en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Hij schreef eerder onder meer Ruimtetijd, Klaas kan alles – jij ook? en Grensverleggende getallen.

Tjarko van der Pol is illustrator. Hij staat bekend om zijn gedetailleerde illustraties, waarin veel te ontdekken valt. Hij illustreerde vele kinderboeken, waaronder Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Zelf schreef Van der Pol Ik wil een ander bed.

pro-mbooks3 : libris