Kinderboekenweek: voorlezen Edward van de Vendel ‘Gelukkig en blij’

woensdag 4 oktober 2023 15:00
Kinderboekenweek: voorlezen Edward van de Vendel ‘Gelukkig en blij’

Schrijver en vertaler Edward van de Vendel, bekend van vele kinderboeken, zal op woensdag 4 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, voorlezen uit ‘Gelukkig en blij’. De eerste dichtbundel van Edward en illustrator Martijn van der Linden, ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’, won al de harten van vele lezers. Deze nieuwe bundel is net zo sprankelend! Na het voorlezen zal Edward zijn boeken signeren. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je snel aan!

 

Over de dichtbundel:

Edward van de Vendel en Martijn van der Linden laten in deze bundel ontroerende, grappige en soms ernstige gedichten zien en dat geluk kan schuilen in heel verschillende dingen.

De katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het mamavarken met haar biggetjes, het dwergkonijn en de goudvis, de vogels: ze leven gelukkig en blij op de boerderij. Hoe voorspelbaarder hun dagen zijn, hoe liever het ze is. Maar soms wordt hun rustige bestaan opgeschud en zit er niets anders op dan wennen aan iets nieuws. Toch blijkt geluk vaak heel dichtbij!

Een hartveroverende bundel met betoverende illustraties in kleur voor iedereen vanaf 10 jaar tot ver daarboven.

 

Datum: woensdag 4 oktober | Tijd: 15.00 - 16.00 uur | Toegang gratis

Wil je bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld je dan aan via [email protected]

 

Edward van de Vendel (1964) was basisschoolleerkracht voordat hij in 2001 fulltime ging schrijven. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken, die gepubliceerd worden bij Querido (Nederland) en De Eenhoorn (België).

Hij was initiatiefnemer van de series Querido Glow (boeken voor jongeren met LHBTQIA+hoofdpersonen), Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die net beginnen met lezen of niet van lezen houden), van Vuurland en van het online literair magazine Eurostory. Daarnaast maakt hij podcasts, zoals Gloei en Lawines Razen.

Hij kreeg voor zijn oeuvre de Anna Blaman Prijs 2019 (driejaarlijkse literatuurprijs van de stad Rotterdam) en zijn boeken werden bekroond met de Gouden Zoen/Lijst (beste boek voor jongeren, 4x), Zilveren Griffel (15x), Woutertje Pieterse Prijs (2x), de Boon voor Jeugdliteratuur en hij werd vijf keer genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award. Rechten van zijn boeken werden verkocht naar meer dan vijfentwintig landen.

pro-mbooks2 : libris