Kinderboekenweek: tekenen met Mathilde Stein ‘Pluk en Pluis: de weg naar terug’

zaterdag 7 oktober 2023 14:00
Kinderboekenweek: tekenen met Mathilde Stein ‘Pluk en Pluis: de weg naar terug’

Benieuwd naar de avonturen van Pluk en Pluis? Kom dan op zaterdag 7 oktober kijken en luisteren bij Broese, want schrijver Mathilde Stein zal dan voorlezen. En dat is nog niet alles, Mathilde geeft ook een workshop cavia’s tekenen. Hoe leuk is dat! Wil je hieraan meedoen? Meld je dan snel aan.

Over het boek:

Er is een ramp gebeurd. De ring van prinses Miski is gestolen. Maar dat terzijde.

Want om te beginnen is daar Pluis. Pluis leidt een rustig leventje in zijn caviakooi als er opeens een zwarte, harige bal in wordt gezet. Dat is Pluk. Ook een cavia. O nee, sorry: een ninjavia!

Pluk gooit Pluis’ leven helemaal overhoop. Hij is niet bang voor Sis de kat, durft de kooi uit en laat Pluis ziet dat er een BUITEN is. Maar waarom is Pluk soms opeens zo stil? Waar komt hij eigenlijk vandaan? En wat heeft zijn verleden met de ring te maken? Eén ding is zeker: het is tijd voor ninjavia-actie. Zelfs voor Pluis, of die nu wil of niet.

Lezers zullen hardop lachen bij de avonturen – en vrolijke tekeningen – van Pluk en Pluis. Komt het goed met de ring? En met Pluk en Pluis? En met de prinses en de prins?

Gelukkig is het een heerlijk dik boek en komen er nog meer verhalen!

 

Datum: zaterdag 7 oktober | Tijd: 14.00 - 15.00 uur | Toegang gratis

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via [email protected]

 

Mathilde Stein (Den Haag, 1969) studeerde Spaans en Communicatiewetenschappen, gecombineerd met een avondopleiding aan de kunstacademie van Bordeaux.

Ze werkte jarenlang als organisatie- en communicatieadviseur door heel Europa, met name voor grote sportevenementen. Na tien jaar Frankrijk woont Mathilde nu in Engeland. Ze is daar programmadirecteur van een MA in beurs- en evenementmanagement aan de Universiteit van Central England.

Schrijven doet ze het liefst voor kinderen, want: ‘Zelf was ik ook van plan om nog maar even kind te blijven. In elk geval tot mijn drieëntachtigste, en daarna zien we wel weer.’

‘Bang Mannetje’ dat ze samen met Mies van Hout maakte, was haar debuut als kinderboekenschrijfster. Een groot succes: het sleepte de Kinderboekwinkelprijs 2006 in de wacht.

Met Gerdien van der Linden maakte Mathilde vervolgens het prentenboek ‘Monsterlied’ en kort daarna verschenen ‘Van mij!’ en ‘De kindereter’ met illustraties van Mies van Hout. ‘Beste Bregje Boentjes’ is haar vijfde prentenboek bij Lemniscaat. ‘Pluk en Pluis’ is het eerste boek waar ze zelf tekst én illustraties voor maakte.

pro-mbooks2 : libris