Kinderboekenweek: Simone vertelt ‘En niemand wist waarom’ voorstelling met live muziek!

woensdag 12 oktober 2022 15:00
Kinderboekenweek: Simone vertelt ‘En niemand wist waarom’ voorstelling met live muziek!

Op woensdagmiddag 12 oktober vindt er een speciale theatervoorstelling plaats in onze winkel! Ergens, in een land hier niet zo ver vandaan leefden eens een koning en een koningin. Op een dag begint de koningin te huilen en kan er niet meer mee stoppen. De koning is radeloos en gaat met behulp van de kinderen op zoek naar manieren om de koningin op te vrolijken. Alleen is er één ding dat hij daarbij over het hoofd ziet… ‘En niemand wist waarom’ is een voorstelling voor kinderen 4 t/m 9 jaar. Een prachtige show die je niet wilt missen, dus meld je aan en wees erbij!

 

 


‘En niemand wist waarom’ is een interactieve vertelvoorstelling omlijst met prachtige live muziek. Een modern sprookje voor kinderen vanaf 4 jaar over verdrietig mogen zijn zonder dat je weet waarom, iemand heel graag willen helpen en de moed om voor jezelf op te komen en uit te spreken wat je voelt.

Concept, tekst en spel: Simone van Laar
Muziek: Dorus van den Boomen of Douwe Nauta
Speladvies: Paul Hoes

Datum: woensdag 12 oktober | Aanvang: 15.00 | Einde: 16.00 uur | De toegang is gratis

Wil je bij deze voorstelling aanwezig wilt zijn, meld je dan aan via onze klantenservice

 

Simone is theatermaker, freelance (theater)docent en volgt een premaster aan de Vrije Universiteit waar ze onderzoek doet naar geestelijke verzorging voor kinderen. Ze haalde haar propedeuse aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht als docerend theatermaker, studeerde af aan de Pabo aan de Hogeschool Utrecht en deed daar ook een minor filosofie, wereldreligie en spiritualiteit. Daarnaast verdiepte zij zich in vernieuwingsonderwijs en onderwijsfilosofie en publiceerde daar een essay over op onderwijsplatform Didactief. Simone is regisseur van een theatergroep voor ouderen in het Bartholomeus Gasthuys in Utrecht en heeft een beeldend jeugdtheatergezelschap in samenwerking met Mirthe van der Meulen. Dit nieuwe gezelschap, Theater Stof, maakt voorstellingen voor kinderen vanaf 1 jaar in een aaibaar decor waar de kinderen na de voorstelling in kunnen spelen. Simone houdt van verhalen schrijven, maken en vertellen en doet dat voor jong en oud.

Voor de voorstelling En niemand wist waarom (4+) werkt Simone afwisselend samen met muzikanten Douwe Nauta en Dorus van den Boomen. Beiden zijn veelzijdig multi-instrumentalist, docent muziek, dirigent en arrangeur. Dorus en Douwe kennen elkaar van het conservatorium in Amsterdam waar zij allebei afstudeerden als docent muziek en speelden samen in o.a. het Ricciotti Ensemble en de Omniband. Dorus blinkt uit in het bespelen van zijn klarinet en Douwe in viool, waardoor de voorstelling afhankelijk van de muzikant net even wat anders is.

pro-mbooks3 : libris