Kinderboekenweek: signeren Sanne Rooseboom ‘Ravi en de laatste magie’

vrijdag 13 oktober 2023 15:00
Kinderboekenweek: signeren Sanne Rooseboom ‘Ravi en de laatste magie’

Tijdens de Kinderboekenweek is er natuurlijk ook een Kinderboekenweekgeschenk! Dit jaar is dat ‘Ravi en de laatste magie’ en het is geschreven door Sanne Rooseboom. Sanne is bekend van de populaire serie ‘Het Ministerie van Oplossingen’ en het spannende avonturenboek ‘Mot en de metaalvissers’. Ze wil op vrijdag 13 oktober haar boeken graag voor jullie signeren! Wil je hierbij zijn, meld je dan snel aan!

 

Over het boek:

In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

 

Datum: vrijdag 13 oktober | Tijd: 15.00 - 16.30 uur | Toegang gratis

Wil je bij deze signeersessie aanwezig zijn, meld je dan aan via [email protected]

 

Sanne over zichzelf: In het vriendinnenboekje van toen ik negen was, staat al dat ik kinderboekenschrijver wilde worden. Ik schreef schriften vol en bedacht altijd verhaaltjes die ik aan mijn trouwe publiek van zusjes en broertje vertelde. Toen ik elf was deed ik mee met een schrijfwedstrijd voor volwassenen op de radio 1. Ik werd vierde, mijn verhaal kwam in een boek en ik won een kistje wijn.

Toen ik ouder werd, bleef ik schrijven, maar ik verzon de verhalen niet meer. Ik schreef voor de buurtkrant en de schoolkrant en toen de universiteitskrant. Ik studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam (en een jaar aan die van Sussex) en werkte daarna voor een krant als buitenlandredacteur. Ik werd correspondent in Londen en daarna schreef ik als freelancer voor allemaal bladen. Eigenlijk vond ik bedenken nog altijd leuker. Dat mag niet als journalist en dat deed ik ook heus niet, maar ‘s avonds schreef ik hele verhalen. Verhalen die ik nooit afmaakte totdat ik dat op een dag wel deed. ‘Jippie!’ werd mijn debuut, maar het ‘Ministerie’ was toen ook al af (daar had ik zo’n acht jaar aan gewerkt, stiekem, ‘s avonds).

pro-mbooks3 : libris