Kinderboekenweek: signeren Arend van Dam ‘De ware geschiedenis van Dancing Buffalo’

zaterdag 14 oktober 2023 11:00
Kinderboekenweek: signeren Arend van Dam ‘De ware geschiedenis van Dancing Buffalo’

In het boek ‘De ware geschiedenis van Dancing Buffalo’, geschreven door Arend van Dam en geïllustreerd door de Oekraïense Oksana Drachkovska, neemt Van Dam je mee op een bijzondere reis langs de oorspronkelijke bewoners van onze aarde: van de Sami in het hoge Noorden tot de Masai in Afrika en van de Yanomami in Venezuela tot de Ainu in Japan. Arend en Oksana komen op zaterdag 14 oktober speciaal naar Broese om over hun boek te vertellen. Er is ook gelegenheid om het te laten signeren. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan!

 

Over het boek:

Ooit trokken ontdekkingsreizigers de wereld over om het ene na het andere werelddeel te verkennen. Maar wie woonden daar al voor westerlingen hun vlaggen er kwamen planten?

Van Dam liet zich inspireren door een ontmoeting met de jonge Stoney Nakoda ‘Dancing Buffalo’, die in 2000 meedeed aan een powwow aan de voet van de Canadese Rocky Mountains. In 2022 zochten de twee elkaar opnieuw op. Ze bespraken vele thema’s zoals het toe-eigenen van tradities, kostscholen, roofkunst, de gevolgen van toerisme en klimaatverandering en het leven in twee culturen.

‘De ware geschiedenis van Dancing Buffalo’ is een bundel met boeiende, informatieve en urgente verhalen om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 9 jaar. Met prachtige illustraties van Oksana Drachkovska.

 

Datum: zaterdag 14 oktober | Tijd: 11.00 - 12.00  uur | Toegang gratis

Arend van Dam en illustrator Oksana Drachkovska vertellen over hun boek en zullen aansluitend signeren.

Wil je bij deze signeersessie aanwezig zijn, meld je dan aan via [email protected]

 

Voordat Arend van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen. Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek ‘Een beetje zwanger’ uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, ‘Oliebollen en Vuurwerk’, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hij ook vooral bekend als kinderboekenschrijver.

Van Dams boeken zijn ook bekend in het buitenland. De zevendelige serie ‘Liefste papa van de hele wereld’ is vertaald in het Chinees. Van deze serie werden in China al meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De serie ‘Met papa mee...’ is zowel in het Chinees als in het Deens vertaald.

pro-mbooks3 : libris