Kinderboekenweek: Lucas van de Meerendonk leest voor ‘Pas op voor de billenbijter’

zaterdag 15 oktober 2022 14:00
Kinderboekenweek: Lucas van de Meerendonk leest voor ‘Pas op voor de billenbijter’

In ‘Pas op voor de billenbijter’ stelen grimlachende gemeneriken de show. De gedichten van Lucas van de Meerendonk zitten vol ‘grumor’ – ze zijn griezelig en humoristisch tegelijk. Ze zijn gebaseerd op de verhalen die Lucas aan zijn dochters Koosje en Fiep vertelt. Het is zijn debuut als schrijver en het boek bevat mooie paginagrote illustraties van Stefan Yamá Cab. Meld je aan en kom luisteren op zaterdag 15 oktober naar Lucas!

 

Over het boek:

‘Het gebeurde altijd bij volle maan,
meestal net voor het slapengaan.
Elke avond zo rond de klok van acht uur,
klom er uit Fieps kast een wel heel gek figuur.
Hij werd het kusjesbeest genoemd,
en als-ie je lief vond, werd je overal gezoend.’

Wees gewaarschuwd, want het kusjesbeest is niet de énige grappige griezel in dit versjesboek! Kruip dus maar lekker weg op de bank om samen gezellig te gruwelen van de kleine monsterbaby met vlijmscherpe tandjes, de liefdevolle mampier die graag op de buurman sabbelt, de billenbijter die gek is op jouw blote billetjes en de kakbouter die gek is op... nou ja, je raadt het al!

 

Datum: zaterdag 15 oktober | Aanvang: 14.00 | Einde: 15.00 uur | De toegang is gratis

Wil je bij het voorlezen aanwezig zijn, meld je dan aan via de klantenservice

 

Lucas van de Meerendonk (Utrecht, 1985) is een Nederlands nieuwslezer, journalist en presentator.
Hij doorliep van 2003 tot 2007 de School voor Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hij was (freelance) verslaggever bij onder andere het Algemeen Dagblad, De Rekenkamer, het Schooltv-weekjournaal en BNN Today. Van de Meerendonk liep stage bij het NOS Jeugdjournaal, waarna hij in 2014 aan de slag ging als verslaggever bij het Zapp Weekjournaal. Toen dat programma stopte, werd hij verslaggever en tevens presentator bij het Jeugdjournaal.

pro-mbooks3 : libris