Kinderboekenweek: Jozua Douglas ‘Bureau Speurneus en de junglebende’

woensdag 5 oktober 2022 15:00
Kinderboekenweek: Jozua Douglas ‘Bureau Speurneus en de junglebende’

Speurneuzen opgelet! De populaire Nederlandse kinderboekenschrijver Jozua Douglas komt tijdens de Kinderboekenweek naar onze winkel! Zijn bekendste series zijn ‘Costa Banana’ en ‘Bureau Speurneus’. Het nieuwste boek in die serie is net uit, ‘Bureau Speurneus en de Junglebende’. Op woensdag 5 oktober zal Jozua jullie vertellen over zijn boeken en dat kan hij als geen ander! Kom luisteren, speur mee en meld je aan!

 

 

Over 'Bureau Speurneus en de Junglebende'
Het tweede deel in de grappige detectiveserie Bureau Speurneus! Dit is het los te lezen vervolg op Bureau Speurneus en de boekenmaffia. De humoristische illustraties zijn gemaakt door Geert Gratama.
Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Datum: woensdag 5 oktober | Aanvang: 15.00 | Einde: 16.30 uur | De toegang is gratis

Wil je bij dit event aanwezig zijn, meld je dan aan via de klantenservice

 

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is best sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont Jozua in de provincie Utrecht. Jozua begon zijn carrière met poëzie schrijven en won hiermee diverse prijzen. Inmiddels schrijft hij voor kinderen. Zijn boeken De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana zijn ongelooflijk grappig en razend populair.

Voor De gruwelijke generaal, deel 1 in de Costa Banana-serie, ontving Jozua de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, en het kinderboekenpanel van DWDD verkoos dit boek tot een van de beste kinderboeken van 2015. Datzelfde panel koos De ongelooflijke Ravi Ravioli, Costa Banana deel 2, als een van de beste kinderboeken van 2016. Voor De ongelooflijke Ravi Ravioli ontving Jozua in 2017 de Pluim van de Senaat. Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua de Hotze de Roosprijs. Er verschenen ook prentenboeken van zijn hand, waaronder De Kusjeskrokodil (met Loes Riphagen) en Het monsterbonsterbulderboek (met Marieke Nelissen). Jozua schreef in 2018 Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

pro-mbooks3 : libris