Kinderboekenweek: Jan Paul Schutten ‘Tim de kleine boswachter’

zondag 9 oktober 2022 15:00
Kinderboekenweek: Jan Paul Schutten ‘Tim de kleine boswachter’

Ga op pad met Tim de kleine boswachter! Kom op zondag 9 oktober tijdens de Kinderboekenweek luisteren naar schrijver Jan Paul Schutten als hij jullie vertelt over de gekste en leukste gi-ga-groene avonturen van deze kleine boswachter en zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje. Spannende belevenissen die natuurlijk altijd goed aflopen. Kom op de eerste rij zitten en meld je aan!

 

 

Over ‘Tim de kleine boswachter: de baas van het bos’
Er gebeurt weer van alles in het bos van de kleine boswachter Tim. Met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje beleeft hij doldwaze avonturen. In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af. Natuurlijk gebeurt er ook genoeg vrolijks. Want als je weet wat je er allemaal kunt doen, dan zijn de bossen minstens zo spannend en meeslepend als een groot pretpark. En als je alle verhalen van Tim hebt gelezen, dan wil je nog maar één ding: zelf ook avonturen beleven in de bossen!

Jan Paul Schutten ging met ‘de echte’ boswachter Tim op pad. Tijdens urenlange wandelingen door het bos en over de hei vertelde Tim over zijn belevenissen in zijn huidige beroep als boswachter. Maar ook over hoe hij vroeger al van het stampen in de plassen kon genieten, over zijn kinderwens om later boswachter te worden én over zijn kauw Hansje die hij tam maakte. Jan Paul liet zich door deze verhalen inspireren voor de avonturen van Tim de kleine boswachter

 

Datum: zondag 9 oktober | Aanvang: 15.00 | Einde: 16.30 uur | De toegang is gratis

Wil je bij deze activiteit aanwezig zijn, meld je dan aan via onze klantenservice

 

Jan Paul Schutten (1970) studeerde communicatie in Utrecht. Tijdens zijn studie vond hij een baan als tekstschrijver bij een reclamebureau en vertaalde hij boeken.
In 2003 maakte hij samen met illustrator Sieb Postuma zijn eerste kinderboek, Ruik eens wat ik zeg, de taal van dieren en planten. Jan Paul schreef de tekst en Sieb Posthuma maakte de illustraties. Voor dit boek ontving hij een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.
Jan Paul schrijft over allerlei onderwerpen, maar vooral informatieve boeken voor kinderen over wetenschap, natuur en eten en drinken.

pro-mbooks3 : libris