Interview & signeersessie David Samwel 'Sterk als een leeuw'

zondag 17 oktober 2021 13:30
Interview & signeersessie David Samwel 'Sterk als een leeuw'

Zondag 17 oktober zal David Samwel geïnterviewd worden over zijn openhartige biografie ‘Sterk als een leeuw’. In deze biografie vertelt David eerlijk over de worsteling met zowel zijn adoptie, als anorexia nervosa. Na het interview, waar zijn partner Thomas Olde Heuvelt ook bij aanwezig zal zijn, is er de mogelijkheid voor signeren. Meld u snel aan voor dit bijzondere gesprek en wees erbij!

Over het boek:

De discussie over adoptie is de afgelopen jaren steeds scherper geworden, maar naar het verhaal van de geadopteerde zelf wordt te weinig geluisterd

David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders.

Naarmate David ouder wordt, heeft hij steeds meer vragen. Hij weet dat er ergens iemand is die zijn waarheid kent. Die weet hoe en wanneer hij geboren werd, hoe hij eruitzag. Iemand die hem heeft vastgehouden en in de ogen heeft gekeken. En er moet een moment geweest zijn dat hij heeft teruggekeken, recht in de ogen van de persoon die van iedereen op de wereld het meeste op hem lijkt.

Hij begint zijn gedachten op te schrijven en stelt regels op om zo goed mogelijk de controle over zijn lichaam te krijgen. Want zijn lichaam lijkt het enige wat hij nog kan controleren. Tegelijk onderzoekt hij zijn angsten en verzint antwoorden op vragen die hem gesteld zouden kunnen worden met betrekking tot zijn weigering om te eten of over het doel in zijn leven.

‘Sterk als een leeuw’ is de zoektocht van een jongen naar een nieuw evenwicht, onder bijzonder moeilijke omstandigheden: adoptie en anorexia nervosa. Tegelijk hartverscheurend en hoopgevend, mysterieus en inspirerend, teder en krachtig. Vanuit het hart van zijn proces verhaalt David Samwel over eenzaamheid en liefde, over twijfels en vertrouwen en over een diep gemis. ‘Sterk als een leeuw’ is het resultaat van een soms wanhopige zoektocht naar de eigen identiteit.

 

Datum: zondag 17 oktober | Aanvang: 13.30 uur

Wilt u bij dit interview aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

 

pro-mbooks3 : libris