Interview met Jan Brokken ‘De kampschilders’

dinsdag 18 oktober 2022 19:30
Interview met Jan Brokken ‘De kampschilders’

Schrijver Jan Brokken, door de Volkskrant omschreven als een ‘goddelijk verteller’, komt naar Broese voor een interview vanwege zijn nieuwe boek De kampschilders. Over het rijke culturele leven op Bali in de jaren dertig, het leven van Brokkens ouders Han en Olga in een jappenkamp, en de vraag of kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Met dit boek bewijst Brokken zich opnieuw als een briljant verteller. Grietje Braaksma zal hem interviewen met aansluitend een signeersessie onder het genot van een drankje. Wilt u erbij zijn, meld u dan aan!

 

Over het boek:
In ‘De kampschilders’ van Jan Brokken vertelt de geschiedenis van zijn vader Han die in het jappenkamp o.a. Rudolf Bonnet en Willem Hofker ontmoet. De kunsten bloeiden in het midden van de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet en Willem en Maria Hofker. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht. Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun verhalen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar, en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

 

Datum: dinsdag 18 oktober | Aanvang: 19.30 uur | Toegang € 7,50

Wilt u bij het interview aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

Inloop: 19.00 uur

Aanvang interview: 19.30 uur

Signeren en borrelen: 21.00 uur

Sluiting: 21.30 uur

Dit boek is nog niet verschenen, maar beschikbaar vanaf 11 oktober 2022! U kunt het uiteraard al wel bestellen.

 

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht, met groot succes in Duitsland en Italië. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De vergelding, De Kozakkentuin en De rechtvaardigen bewees hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

pro-mbooks3 : libris