Interview met de winnaar Libris Literatuur Prijs 2022: Mariken Heitman ‘Wormmaan’

zondag 12 juni 2022 15:00
Interview met de winnaar Libris Literatuur Prijs 2022: Mariken Heitman ‘Wormmaan’

Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2022 met ‘Wormmaan’, komt naar Broese. Ze wordt geïnterviewd door Puck Gerkema met aansluitend een signeersessie. Het boek is een prikkelende en originele roman over de band tussen de mens en (haar) natuur: heeft zij ons gevormd, of wij haar? Wilt u bij dit interview aanwezig zijn? Twijfel niet langer en meld u aan!

 

Over dit boek: Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2022. ‘Wormmaan’ van Mariken Heitman gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. ‘Wormmaan’ is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

 

Datum: zondag 12 juni  | Aanvang: 15.00 | Toegang gratis

Wilt u bij dit interview zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

 

Mariken Heitman (1983) werkt als tuinder en docent groententeelt; ze studeerde biologie. Ze publiceerde korte verhalen en in 2019 de debuutroman 'De wateraap'. Die werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Anton Wachterprijs en de Jan Wolkersprijs.

pro-mbooks3 : libris