Interview Mensje van Keulen ‘Het Kattentheater’

zaterdag 26 juni 2021 15:00
Interview Mensje van Keulen ‘Het Kattentheater’

Wat zijn we blij! De veelgeprezen Mensje van Keulen (1946) heeft altijd al over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen. Nu komt ze ter ere van haar boek Het Kattentheater, waarin al deze teksten mét illustraties zijn gebundeld, voor een interview en signeersessie naar Broese!

 

 

Over het boek:
Mensje van Keulen schrijft graag over poezen en katten: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan ‘De Poezenkrant’. Voor het eerst in vijftig jaar schrijverschap worden al deze teksten, met illustraties, samengebracht in Het Kattentheater. Mensje van Keulen mag gerekend worden tot de beste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Ze debuteerde op zeer jonge leeftijd met de inmiddels klassieke roman Bleekers zomer (1972). Sindsdien schreef ze meerdere romans, verhalen, gedichten, kronieken, dagboeken en jeugdboeken, vielen haar nominaties op long- en shortlists te beurt en ontving ze voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhler Prijs en de Constantijn Huygens-prijs. Haar verhalenbundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’ (2020) werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.


Datum: zaterdag 26 juni | Aanvang: 15.00

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u zich dan aan via klantenservice@broese.nl
De toegang is gratis. Er is plaats voor 30 mensen.
Voor het signeren hoeft u zich niet aan te melden, maar wees wel op tijd aanwezig in onze winkel.

Verder volgen wij in de winkel het RIVM advies, dus draag een mondkapje en kom (het liefst) alleen.


Mensje Francina van der Steen is een Nederlands schrijfster die publiceert onder het pseudoniem Mensje van Keulen. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Bleekers Zomer. Ze was van 1970 tot 1972 redacteur van het studentenweekblad Propria Cures, waar zij naast verhalen onder het pseudoniem Josien Meloen gedichten schreef. Later maakte zij samen met onder anderen Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros jarenlang deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf.

Diverse boeken van Van Keulen staan bijna standaard op de boekenlijsten van veel middelbare scholen. Zij schreef niet alleen voor volwassenen, maar ook enkele kinderboeken. Van Keulen is bevriend met collega-schrijver Maarten ‘t Hart. Over hem en zijn voorliefde voor travestie gaat het boek Geheime dame. In 2001 was zij te gast bij het tv-programma Zomergasten, waarin zij werd geïnterviewd door Adriaan van Dis. In februari 2021 ontving zij de J.M.A. Biesheuvelprijs voor haar verhalenbundel Ik moet u echt iets zeggen.

pro-mbookslibr3 : libris