Interview Joep Schreuder ‘Ter plekke’!

zaterdag 10 juni 2023 14:00
Interview Joep Schreuder ‘Ter plekke’!

Over de sportwereld, en met name de voetbalwereld, is al veel geschreven. Echter kan niemand dat zo goed als sportverslaggever Joep Schreuder. Het bewijs: zijn nieuwe boek ‘Ter plekke’. Hij komt op zaterdag 10 juni naar Broese waar journalist Rob van Scheers hem over zijn nieuwe boek zal interviewen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u dan snel aan!

 

Over ‘Ter plekke’:
Hoe vaak heb ik Dick Advocaat nu gezien, gehoord, gesproken? In Belgrado, Johannesburg, in België, Moskou en ook in Alkmaar waar ik hem sta op te wachten als hij Ronald Koeman gaat opvolgen als trainer van AZ. Als interim. Alles aan Advocaat is interim. Jas aanhouden en weg kunnen gaan als het je niet meer aanstaat. Omdat veel cameraploegen op wacht staan voor zijn entree bij het stadion ontglip ik met cameraman Jan het oploopje en wandel naar de slagboom aan de andere kant van het stadion in Alkmaar. Ik speur naar wat opvallende auto’s. Een wagen rijdt drie rondjes op de rotonde, net voor de slagboom. Het is Advocaat, hij zit in de val, hij moet eraan geloven. Het raampje gaat open. “Heb je er echt zin in, Dick?”. “Ik heb altijd zin,” reageert de interim.’

‘Ter plekke’ bevat verhalen van een van de bekendste sportverslaggevers van Nederland, Joep Schreuder.

Een bestuurscrisis bij een bekende club? Rellen bij een kampioenschap en huldiging? Een ontslag van een omstreden voetbaltrainer? Schreuder is erbij, kijkt, analyseert en vertelt ons wat er gaande is in de sport- en vooral de voetbalwereld. Schreuder neemt je in ‘Ter plekke’ mee naar bijzondere wedstrijden en sportevenementen, en laat je nader kennismaken met markante mensen uit de voetbalwereld. Hij vertelt de smakelijkste verhalen uit de catacomben, kleedkamers en privévliegtuigen. Het is alsof je zelf naast Cruijff, Van Gaal, Advocaat, Koeman, Hiddink of Zlatan staat. Een geluk dus dat Schreuder altijd aantekeningen maakt, want daardoor voelen deze korte verhalen aan als privérondleidingen door de opwindende, vermakelijke en soms onbegrijpelijke sport- en voetbalwereld.

 

Datum: zaterdag 10 juni | Tijd: 14.00 t/m 15.30 uur | Toegang gratis

Aanvang: 14.00 uur
Interview: 14.00 t/m 14.45 uur
Signeren: 14.45 t/m 15.30 uur

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Joep Schreuder (Breda, 1966) is sinds 2001 verslaggever in beeld bij Studio Sport. Hij doet voornamelijk verslag van de eredivisie en de grote voetbaltoernooien en interviewt de grote namen van de voetbalwereld. Hij stond aan de wieg en was boegbeeld van TV&Co, een regionale televisiezender voor Noord-Brabant. Daar leidde hij een vijftal programmamakers op die nu op landelijke televisie te zien zijn.

pro-mbooks3 : libris