Interview Eva Jinek ‘Droom groot, verhalen van voorbeelden’

zaterdag 8 januari 2022 15:00
Interview Eva Jinek ‘Droom groot, verhalen van voorbeelden’

TV-persoonlijkheid Eva Jinek komt naar Broese! De afgelopen maanden heeft Eva in stilte gewerkt aan een bijzonder project. Een liefdesproject. Op 26 november komt haar boek Droom groot uit, waarin ze rolmodellen interviewt en portretteert over hun weg naar geluk en succes. Iedereen in het boek is heel succesvol, dat zie je aan hun cv, maar nog veel interessanter is welke weg ze hebben afgelegd om succesvol te worden. Het blijft zo bijzonder dat deze mensen bereid waren hun levens met ons te delen, om urenlang openhartig met ons te praten. Grietje Braaksma zal haar interviewen en aansluitend is er een signeersessie. Wilt u bij het interview aanwezig zijn? Meld u dan aan!

 

Over het boek:

Eva Jinek interviewt in Droom groot haar selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Of het nu gaat om onzekerheid en eenzaamheid, het verlies van je gezondheid, je kind of je rede, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of verlammende schaamte: over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk. Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, maakt Eva duidelijk wat wij allemaal van ze kunnen leren. Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

In de portretten van bekende en minder bekende mensen zoals Carry Knoops, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva’s moeder Radana, is Eva de gids die vraagt, voelt en benoemt. De beelden van voormalig Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy zijn even intiem en persoonlijk als de verhalen die zijn verteld.

Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren, zoals ze dat bij mij ook doen. Blijf dromen... Droom groot. Want dat doen zij ook. Eva

Co-auteurs: Veerle Weustink en Lizzy van Hees

 

Datum: Zaterdag 8 januari 2022 | Aanvang: 15.00 uur | De toegang is gratis

Wij volgen het RIVM advies. Let dus op uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

Wilt u bij het interview zijn? Aanmelden kan via klantenservice@broese.nl

 

Eva Jinek (Tulsa, 1978) is een Amerikaans-Nederlands journaliste en presentatrice. Na haar studie ging Eva Jinek in 2004 bij het NOS Journaal werken. In 2008 verscheen ze voor het eerst voor de schermen, als presentator van het NOS Journaal op 3. Op 4 juni 2010 maakte Jinek haar radiodebuut als invaller bij Met het Oog op Morgen waar ze tot begin 2014 de vaste presentator op de maandagavond was. Op 22 augustus 2011 werd bekend dat Jinek overstapte van de NOS naar WNL, waar zij de kans kreeg zich naast presentatie te richten op interviews. Bij WNL presenteerde ze, samen met Merel Westrik, dagelijks het ontbijtprogramma Vandaag de dag en op zondagochtend het praatprogramma Eva Jinek op Zondag. Bij de KRO, later KRO-NCRV, presenteerde Jinek vanaf seizoen 2013/2014 op de zondagavond het wekelijkse praatprogramma Jinek. Daarnaast presenteerde ze, afwisselend met Sven Kockelmann, het tv-programma Eén op één, waarin zij een lang interview afnamen bij een persoon in het nieuws. In 2016 reisde ze door haar geboorteland voor de zesdelige reisdocumentaireserie De Verenigde Staten van Eva. In 2015 en 2016 presenteerde Jinek op werkdagen op de late avond een praatprogramma tijdens de zomer- en winterstop van Pauw, met uitzondering van de zomer van 2016. In 2017 werd het tijdslot van Pauw in gelijke mate verdeeld over Pauw en Jinek. Het programma Jinek, inmiddels niet meer een wekelijks zondagavondprogramma, maar uitgezonden ‘s avonds op werkdagen, kreeg begin 2017 hoge kijkcijfers, wat vooral ten koste ging van het programma RTL Late Night, op dat moment gepresenteerd door Humberto Tan, dat rond hetzelfde tijdstip werd uitgezonden. Na 15 jaar publieke omroep stapte Jinek per januari 2020 over naar RTL om afwisselend met Beau van Erven Dorens op de late avond een praatprogramma te gaan presenteren. Ze tekende een exclusief contract voor vier jaar. Het praatprogramma dat ze sindsdien presenteert heet Jinek, net als bij de publieke omroep.

pro-mbooks3 : libris