Interview Ernest van der Kwast ‘Ilyas’

zaterdag 17 oktober 2020 11:00
Interview Ernest van der Kwast ‘Ilyas’

Ernest van der Kwast, schrijver en columnist, vertelt tijdens een interview door Grietje Braaksma over zijn nieuwe boek ‘Ilyas’. Zijn werk kenmerkt zich door humoristisch getinte proza en handelt thematisch over identiteitsverlies. Aansluitend is er een signeersessie. Aanrader!

 

Over het boek:
Er is een nieuwe Rembrandt ontdekt, een portret van een onbekende jongeman. Conservator Peter Lindke is het niet eens met de toeschrijving en wordt ontslagen na een televisieoptreden. Thuis komt hij erachter dat hij in een huwelijkscrisis zit, maar ook dat hij een schoonmaakster heeft met grote problemen. Hij ontfermt zich over haar en weet haar leven weer op de rails te krijgen. Maar als de schoonmaakster vervolgens met Ilyas aankomt, een jongen met het gezicht van een gekwelde dichter én bijna dertigduizend euro schuld, aarzelt Peter Lindke. Moet dit betekenis geven aan zijn leven? Het helpen van anderen, van mensen die hij niet kent. Of kan hij beter zijn huwelijk redden? Ilyas is een heerlijke meeslepende roman waarin Ernest van der Kwast op lichte wijze de dringendste vragen van deze tijd aan de orde stelt.

 

Datum: zaterdag 17 oktober | Aanvang: 11.00 uur

Toegang: gratis

Aanmelden verplicht via klantenservice@broese.nl

 

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met ‘Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen’. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman ‘Stand-in’. Hij brak door met zijn roman ‘Mama Tandoori’ (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. In 2012 verscheen de novelle ‘Giovanna’s navel’ die ook in het Duits werd vertaald. In 2015 verscheen de roman ‘De ijsmakers’, waarvan de vertaalrechten aan zeven landen zijn verkocht. Ook won hij met deze roman de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2016 verscheen zijn laatste boek, ‘Het wonder dat niet omvalt’. Van begin 2016 tot begin 2017 was Van der Kwast Vrije Schrijver van de VU. In deze hoedanigheid interviewde hij vluchtelingenstudenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Dat resulteert in november 2017 in de publicatie van ‘Jouw toekomst is mijn toekomst’ waarin hij de verhalen van vier vluchtelingen optekent. Een aangrijpend boek met moedige verhalen die ons anders laten kijken naar mensen die de oversteek naar Europa hebben gemaakt.

 

Bestel Ilyas hier (verwacht op 13 oktober)>>

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris