Interview en signeren Roxane van Iperen ‘Eigen welzijn eerst’

zaterdag 2 juli 2022 12:00
Interview en signeren Roxane van Iperen ‘Eigen welzijn eerst’

Een van de scherpste schrijvers van Nederland, Roxane van Iperen, komt op zaterdag 2 juli naar Broese! Ze is bij het grote publiek bekend met haar boek t’ Hooge Nest en haar indrukwekkende 4-mei lezing Stemmen uit het diepe in 2021, en sinds kort is haar nieuwste essay ‘Eigen welzijn eerst’ uit. In dit essay kijkt Van Iperen met een kritisch oog naar de huidige middenklasse en haar waarden; zijn deze zo tolerant als ze zelf beweren? Bij Broese zal Van Iperen hier meer over vertellen, en haar essay signeren. Meld u aan en wees erbij!

 

Over ‘Eigen welzijn eerst’:
Nederland heeft lang een zelfbeeld van openheid en tolerantie gehad. Dat beeld kwam voort uit het naoorlogse optimisme van de middenklasse, die geloofde in kansengelijkheid, ongeacht afkomst of achternaam, en het belang van goede publieke voorzieningen. Zo zou elke nieuwe generatie het beter krijgen dan de vorige.
Het geloof in vooruitgang is de afgelopen jaren afgebrokkeld en heeft onder invloed van de politiek plaatsgemaakt voor een sterke hang naar zelfbehoud, met extreme sentimenten tot gevolg. In ‘Eigen welzijn eerst’ laat Roxane van Iperen op prikkelende wijze zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, en spreekt ze de hoop uit dat de middenklasse opnieuw de vooruitgangsgedachte omarmt.

 

Datum: zaterdag 2 juli | Tijd: 12.00 - 13.00 uur | Toegang is gratis

Wilt u bij dit interview zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

 

Schrijver en jurist Roxane van Iperen (1976) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2001 tot 2011 werkte ze als jurist en adviseur bij diverse advocatenkantoren en bedrijven. Ze specialiseerde zich onder andere in belastingconstructies en duurzame verdienmodellen. Sindsdien heeft zij een eigen zakelijke adviespraktijk genaamd De Pleitschrijver. Ze werd bij een groot publiek bekend met ‘’t Hooge Nest’, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van het boek werden tot op heden 250.000 exemplaren verkocht. Het verschijnt in twaalf landen in vertaling en bereikte de bestsellerlijsten in Duitsland en Engeland.

 

pro-mbooks3 : libris