Interview en signeren: Jimmy Nelson ‘Between the Sea & the Sky’

zondag 6 november 2022 15:00
Interview en signeren: Jimmy Nelson ‘Between the Sea & the Sky’

Groot nieuws! De wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson komt voor een interview naar Broese. Hij zal vertellen over zijn nieuwe boek ‘Between the Sea & the Sky’. Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is ‘Between the Sea & the Sky’ bovendien Jimmy Nelsons meest persoonlijke boek tot nu toe. Wilt u bij dit interview aanwezig zijn, meldt u zich dan aan!

 

 

Ver weg en op moeilijk te bereiken plekken. Dat is waar Jimmy Nelson zich meestal bevindt. De kunstenaar reist non-stop de wereld af en legt contact met inheemse volkeren die hij vastlegt in boeken als ‘Before They Pass Away’ en ‘Homage to Humanity’. Maar in het voorjaar van 2020 was reizen plots onmogelijk. In plaats van het vliegtuig pakte Nelson de fiets en reed hij langs vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea’s of Maasai. Nelson greep de pandemie aan om Nederland in beeld te brengen zoals dat niet eerder gedaan is. In zijn nieuwe boek ‘Between the Sea & the Sky’ portretteert hij twintig gemeenschappen in dracht en de omgeving die hen gevormd heeft – van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is ‘Between the Sea and the Sky’ bovendien Jimmy Nelsons meest persoonlijke boek tot nu toe.

 

Datum: zondag 6 november | Aanvang 15.00 uur | Toegang is gratis

Wilt u bij dit interview aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

JIMMY NELSON FOUNDATION

Met elk verkocht boek ondersteunt u lokale en educatieve projecten voor het behoud van kennis, cultureel en natuurlijk erfgoed via de Jimmy Nelson Foundation. We wijden in ons gratis educatie programma Cult-ED een les volledig toe aan de Nederlandse cultuur, beschikbaar vanaf oktober. Voor meer informatie   en vele andere projecten neem een kijkje op: www.jimmynelsonfoundation.com.

pro-mbooks3 : libris