Interview en signeren Jan Siebelink 'Brengschuld'

donderdag 20 oktober 2022 18:00
Interview en signeren Jan Siebelink 'Brengschuld'

Een van Nederland’s meest geliefde schrijvers, Jan Siebelink, komt in oktober naar Broese! Zijn nieuwe roman ‘Brengschuld’ gaat verder op zijn eerdere boek ‘Knielen op een bed violen’; met deze roman bereikte Siebelink een ongekend groot publiek van een half miljoen lezers, en won hij de AKO Literatuurprijs. Op donderdag 20 oktober vertelt Siebelink tijdens een interview meer over zijn nieuwste verhaal: meld u aan en wees erbij!

 

Over ‘Brengschuld’:
In ‘Knielen op een bed violen’ vertelde de jonge Ruben Sievez het verhaal over de ondergang van het familiebedrijf. In die grote beroemde roman is het geloof van de vader de oorzaak van de teloorgang. Een recente gebeurtenis werpt echter een ander licht op de geschiedenis. Uit een nagelaten briefje van de vroeg gestorven huurbaas van destijds blijkt nu pas dat de huisvesting van de bewoners van de kwekerij altijd gegarandeerd zou moeten blijven. Hoe anders is het verlopen.
‘Brengschuld’ vertelt het verhaal van hoe geldgebrek de kwekersfamilie noopte een deel van hun grond te verkopen. Door de bouw van een grote tennishal aan de rand van hun overgebleven terrein komt de wereld binnen. Het paradijs raakt verstoord en de ondergang van de kwekerij is aanstaande. In het oeuvre van Jan Siebelink is er een constant decor, maar steeds worden de gebeurtenissen anders beschreven, met een andere bestemming van de personages, vanuit een ander perspectief. Het ritueel van de terugkerende elementen openbaart niet alleen de kern van zijn familie, maar brengt tegelijk het schrijverschap van Jan Siebelink vol aan het licht.

 

Datum: donderdag 20 oktober | Aanvang: 18.00 uur | De toegang is gratis

Wilt u bij het interview aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

Inloop: 17.30 uur

Aanvang interview: 18.00 uur

Signeren en napraten: 19.30 uur

Sluiting: 20.00

 

pro-mbooks3 : libris