Internationale Vrouwendag: Liesbeth Woertman ‘Wie ben ik als niemand kijkt’

woensdag 8 maart 2023 19:30
Internationale Vrouwendag: Liesbeth Woertman ‘Wie ben ik als niemand kijkt’

Hoe ga je als vrouw om met ouder worden? Het prachtige lichaam en de persoonlijkheid in het leven van vrouwen boven de veertig lijkt vervlogen, maar is dat wel zo? Klinische psycholoog Liesbeth Woertman zal het op deze bijzondere dag hebben over de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfase. Wilt u hierbij aanwezig zijn meld u dan aan!

 

Over het boek: ‘Wie ben ik als niemand kijkt?’ gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de ‘male gaze’ opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

‘Dit boek nodigt je uit om je kijk op schoonheid en identiteit te onderzoeken. In de wereld je bijdrage leveren én je innerlijke wereld serieus nemen is wat mij betreft het doel van de derde levensfase. Omgaan met verdriet en verlies en leren genieten van je wijsheid, authenticiteit en waardigheid. Je lichaam meer gaan bewonen en minder objectiveren, minder kijken en meer voelen.’ 

De Boekenweek 2023 (11 t/m 19 maart) heeft als thema 'Ik ben alles'. Kijk voor meer informatie hier>>

 

Datum: woensdag 8 maart | Aanvang: 19.30 uur | Toegang € 7,50

Inloop: 19.00 uur

Aanvang: 19.30 uur inteview door Grietje Braaksma

Napraten, signeren en een drankje: 20.45 uur

Sluiting: 21.39 uur

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

 

Liesbeth Woertman (1954) studeerde klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 op het ontwerp lichaamsbeelden. Ze heeft inmiddels vijf boeken op haar naam staan. In mei 2020 ging ze met emeritaat.

pro-mbooks3 : libris