Ilja Leonard Pfeijffer ‘Alkibiades’ signeersessie!

donderdag 15 juni 2023 16:00
Ilja Leonard Pfeijffer ‘Alkibiades’ signeersessie!

In ‘Alkibiades’, zijn meest ambitieuze roman, beschrijft Ilja Leonard Pfeijffer het verhaal van de mooiste man van Griekenland: Alkibiades. Dit 900 pagina’s tellende epos kunt u door de auteur laten signeren op 15 juni bij Broese. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u dan aan!

 

Over het boek: Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

 

Datum: donderdag 15 juni | Aanvang: 16.00 uur | Toegang gratis

Wilt u bij deze signeersessie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

Let op: bij de signeersessie van Ilja Leonard Pfeijffer willen we iedereen de kans geven een exemplaar van 'Alkibiades' te laten signeren, daarom signeert Ilja tijdens deze tour alleen het nieuwe boek. We hopen op uw begrip hiervoor.

 

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als ‘La Superba’, ‘Brieven uit Genua’ en ‘Grand Hotel Europa’. ‘Alkibiades’ is zijn meest ambitieuze roman.

pro-mbooks3 : libris