High Tea met interview: Sholeh Rezazadeh ‘Ik ken een berg die op me wacht’

zondag 1 oktober 2023 14:00
High Tea met interview: Sholeh Rezazadeh ‘Ik ken een berg die op me wacht’

Met ‘Ik ken een berg die op me wacht’ levert Sholeh Rezazadeh opnieuw een prachtige poëtische roman af. Haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ werd vorig jaar bekroond met de Bronzen Uil Publieksprijs en Sholeh werd door de Volkskrant uitgeroepen als Literair Talent 2022! Op zondag 1 oktober nodigen wij u uit voor een heerlijke High Tea in onze winkel samen met Sholeh, waar ze zal vertellen over haar nieuwe roman. Meld u nu aan en luister mee!

 

Over het boek:

‘Ik ken een berg die op me wacht’ van Sholeh Rezazadeh is een weergaloos mooie roman over het verlangen naar rust en ruimte.

‘Ik ken een berg die op me wacht’ vertelt over de veertigjarige Alma die woont in een woonboot op de Amstel, een rimpelloze rivier. Ze heeft een drukke baan. Op een dag neemt ze een radicaal besluit: ze reist in haar eentje naar Iran. Daar sluit ze zich aan bij een nomadenvolk. Saray hoedt schapen en melkt geiten. Ze is verliefd op een jongen van een andere nomadenfamilie en ontmoet hem in het geheim aan de oever van de Aras, de bruisende rivier die door het ruige berglandschap dendert.

Lukt het Alma om haar jachtige bestaan achter zich te laten? De nomaden leven bij de dag en eten wat de seizoenen te bieden hebben. In plaats van constant op hun iPhone te turen zijn ze verbonden met elkaar. Maar ze worden in hun voortbestaan bedreigd. Door de klimaatverandering wordt het steeds droger, Aras buldert minder en steeds meer jonge nomaden willen in de stad leven.

In een prachtige poëtische stijl die de lezer herkent van haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ vertelt Sholeh Rezazadeh in ‘Ik ken een berg die op me wacht’ het bijzondere verhaal van Alma en Saray, van de Aras en de Amstel.

Over Sholeh Rezazadeh: ‘Haar taalgebruik is onwaarschijnlijk mooi.’ - de Volkskrant

 

Datum: zondag 1 oktober | Aanvang: 14.00 uur  | Toegang €10,-

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u aan via onze klantenservice: klik dan hier!

Programma: inloop: 13.30 uur | aanvang: 14.00 uur | aansluitend signeren

De toegang voor de high tea is inclusief 2 x koffie of thee en 2 zoete én 2 hartige hapjes.

 

Sholeh Rezazadeh is een Iraanse-Nederlandse schrijver. Ze schrijft zowel poëzie als proza. Zij studeerde in Iran af in de geneeskunde. Ze koos voor deze studie omdat het een wens was van haar vader. In 2015 verhuisde ze van Iran naar Nederland voor de liefde en begon meteen Nederlands te leren.

pro-mbooks3 : libris