High Tea met interview: Lieve Joris 'Hildeke'

zondag 2 oktober 2022 15:00
High Tea met interview: Lieve Joris 'Hildeke'

Lieve Joris, schrijfster van bekroonde non-fictie boeken over de Arabische Wereld, Afrika en China, komt dit najaar met haar nieuwe boek ‘Hildeke’. In deze persoonlijke roman duikt Joris in haar familiegeschiedenis en richt ze de blik richt op haar jongere zus, die het downsyndroom had en na de dood van haar ouders onder de hoede kwam van haar broers en zussen. Tijdens een High Tea op zondag 2 oktober zal Joris meer over haar nieuwe boek vertellen: u bent van harte uitgenodigd!

 

Over het boek:
Nadat zij in ‘Terug naar Neerpelt’ schreef over haar bewonderde en verguisde broer Fonny, duikt Lieve Joris in ‘Hildeke’ opnieuw in haar familiegeschiedenis. Door de toenemende zorg voor haar ouders wordt ze teruggezogen naar het Vlaanderen van haar jonge jaren: de moeder die ze te weinig kende, de weerbarstige vader die vooral oog had voor zijn verloren zoon.

En dan is er Hildeke, ‘dat andere uiterste op de schaal van het menselijk tekort’, die downsyndroom heeft en na de dood van haar ouders onder de hoede komt van haar broers en zussen. Hildeke heeft een ‘zingend hartje’, waardoor ze alom geliefd is, maar beschikt ook over een feilloze antenne voor goed en kwaad.

Met liefde en humor portretteert Lieve Joris haar Vlaamse achterland. Terwijl het schuldgevoel over haar jarenlange afwezigheid knaagt, steken familiespanningen de kop op. Maar gaandeweg verzoent ze zich met de wereld die ze op haar negentiende ontvluchtte.

 

Datum: zondag 2 oktober | Aanvang 15.00 uur | Toegang € 7,50, inclusief koffie of thee en een lekkernij

Wilt u bij deze High Tea aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl 

Inloop: 14.30 uur
Aanvang interview:
15.00 uur
Signeren en napraten:
15.30 uur

 

 

Lieve Joris (Neerpelt, België) is internationaal bekend als schrijfster van non-fictie boeken over de Arabische wereld, Afrika, Oost-Europa en China. België’s vroegere kolonie Congo, waar haar grootoom missionaris was, is een terugkerend thema in haar oeuvre. Haar boek ‘De melancholieke revolutie’ (1990) werd bekroond met de Henriëtte Roland Holst-prijs, Mali Blues (1996) met de Cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap en de Franse Prix de l’Astrolabe, ‘De hoogvlaktes’ (2008) met de Franse Prix Nicolas Bouvier, ‘Op de vleugels van de draak’ met de Bob den Uyl Prijs. Frankrijk benoemde haar in 2010 tot Ridder in de Orde van Kunst en Letteren. In 2014 ontving zij de Spiegelprijs voor haar hele oeuvre. ‘Terug naar Neerpelt’ werd bekroond met de publieksprijs Confituur Boekhandels en genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie.

pro-mbooks3 : libris