Erna Sassen: interview en signeren!

zaterdag 16 oktober 2021 16:00
Erna Sassen: interview en signeren!

Wat een geweldig nieuws! Young adult en kinderboeken schrijver Erna Sassen komt tijdens de Kinderboekenweek naar Broese voor een interview en signeersessie. Ze zal vertellen over haar meest recente boek Zonder titel maar ook haar andere romans zullen besproken worden. Wilt u bij het interview aanwezig zijn, meld u zich dan aan!

 

Over Zonder titel:
Die keer in het opvanghuis in Friesland.
Ik was zo blij dat ik weer naast je zat. Aan die grote tafel met al die meiden. We deden een spelletje met z’n allen, Codenames. Jij en ik waren een heel goed team.
Toen het tijd werd om terug te gaan, bracht je me naar de auto van tante Shanya. We namen afscheid. Je omhelsde me en omdat ik niets meer wist te zeggen, zei jij, misschien per ongeluk: ‘Nou dag! Dan ga ik maar weer naar huis.’ En je liep terug naar je nieuwe vriendinnen. Weg van mij. Ik keek naar je. Naar hoe je van mij wegliep. Met dat prachtige diepzwarte golvende haar. Die mooie rechte rug. Die ik zo vaak heb getekend in bikini of in een T-shirt. Die lieve, mooie, rechte rug.
Zivan! wilde ik schreeuwen, Zivan! Je vergist je!
IK BEN JOUW THUIS!

De pers over Erna Sassen:
‘Zonder titel' is YA-literatuur van de beste soort.’ – het Parool
‘Dit is wat Sassen moet schrijven: ontroerende jeugdromans over pubers.’ – TROUW
‘Indringend, geschakeerd en opvallend eerlijk portret van een worstelende en gevoelige adolescent. Opmerkelijk moedig boek.’ – DE MORGEN


Datum: zaterdag 16 oktober | Aanvang: 16.00 | Gratis toegang.

Wil je bij de voorstelling aanwezig zijn? Meld je dan aan via klantenservice@broese.nl

Belangrijk: houd rekening met de 1,5 meter afstand!


Over Erna Sassen (1961)
Na het VWO heb ik een opleiding gevolgd aan de Theaterschool in Amsterdam (de Akademie voor Kleinkunst.) Daarna speelde ik in musicals en toneelvoorstellingen en heb ik vier eigen voorstellingen gemaakt voor volwassenen. In september 2004 kwam mijn eerste kinderboek uit: De Gemeenste Opa van Europa.

Op de middelbare school dacht ik dat ik dokter wilde worden en daarom koos ik een exact “vakkenpakket”.
Eigenlijk was mijn uiteindelijke doel: tropenarts worden. Ergens halverwege de vijfde klas veranderde dat doel in: actrice worden. En nu wil ik het liefst schrijver zijn.

pro-mbooks3 : libris