Broese en de Bibliotheek Neude vieren de Boekenweek!

zaterdag 11 maart 2023 20:00
Broese en de Bibliotheek Neude vieren de Boekenweek!

De 88ste Boekenweek vier je samen met Broese en de Bieb en heeft als thema 'Ik ben alles'. Boeken en verhalen helpen je om te ontdekken wie je bent, wie je zou willen zijn en wie de ander is. Al lezend laat je je meenemen in andere culturen, andere geloofsovertuigingen, seksualiteiten en/of leefwijzen die (nog) niet van jou zijn. Wilt u de Boekenweek samen met ons vieren? Meld je aan dan snel aan via de onderstaande link!

 

De Boekenweek vier je samen met Broese en de Bieb. Tijdens de Boekenweek ontvangt de Bibliotheek Utrecht in hun theaterzaal de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. Lize Spit en Raoul de Jong gaan met elkaar in gesprek. Wat betekent 'Ik ben alles' voor hen, welke rol speelt het in hun leven én in hun werk? Uiteraard spreken ze ook over hun Boekenweekwerken en hoe het thema daarin naar voren komt.

Lize Spit hoopt tijdens de Boekenweek 'dat we tegen de klippen op kunnen vieren dat de taal ons in staat stelt elkaar te begrijpen.'

Raoul de Jong ziet in het thema 'een prachtige kans om lezers mee te nemen op avontuur van de Groningse klei naar Caraïbische stranden, op zoek naar een ongehoord verhaal dat de kracht heeft om iedereen te laten dansen.'

Na afloop is er ruimte om boeken van de auteurs te kopen en te laten signeren.

De Boekenweek 2023 (11 t/m 19 maart) heeft als thema 'Ik ben alles'. Kijk voor meer informatie hier>>

 

Boekenweek met Lize Spit en Raoul de Jong

Datum: 11 maart |Aanvang: 20:00 uur | Locatie: Bibliotheek Neude, theaterzaal

Toegang: € 5 voor leden / € 10 voor niet leden

Wilt u de Boekenweek samen met ons vieren? Meld u dan aan via Bibliotheek Neude

 

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze won in 2013 zowel de publieks- als juryprijs bij Write NOW!. Van haar debuutroman ‘Het smelt’ (2016) werden meer dan 200.00 exemplaren verkocht. Er volgden vertalingen in twaalf landen en een verfilming. Het boek won veel literaire prijzen. In december 2020 verscheen haar tweede roman ‘Ik ben er niet’. Met het Boekenweekgeschenk ‘De eerlijke vinder’ vertelt Lize Spit een meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen.

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. Voor zijn tweede roman ‘Stinknegers’ (2006) ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den UyL Prijs. Zijn boek ‘Jaguarman’ (2020) werd genomineerd voor diverse literaire prijzen. Raoul is mede-maker van ‘Dat wij zongen: twintig Caraïbische schrijvers om nooit te vergeten.’ Hij werkt aan het filmscript voor een film over het leven van Anton de Kom. Samen met Noraly Beyer maakt hij de Correspondent-podcast Tigri Tories die in maart 2023 uitkomt. Bekijk hier de boeken van Raoul de Jong. In het Boekenweekessay neemt Raoul de Jong je in ‘Boto Banja’ mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers.

pro-mbooks3 : libris