Boekpresentatie Robert Mulder ‘Groeten uit Utrecht’

vrijdag 24 juni 2022 16:00
Boekpresentatie Robert Mulder ‘Groeten uit Utrecht’

De welbekende reeks ‘Groeten uit…’ wordt eindelijk uitgebreid met UTRECHT! Fotograaf, journalist en auteur Robert Mulder is er dan ook trots op dat hij dit boek mag presenteren bij Broese. Het concept is bekend, oude foto’s van Utrechtse hotspots worden opnieuw gefotografeerd door Robert. De dan zichtbare veranderingen vormen altijd het begin van een goed gesprek. Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan!

 

Over het boek: Wie op de Oudegracht in Utrecht staat ziet een prachtige historische omgeving. Als je niet beter zou weten zou je denken dat er nooit wat veranderd was. Wie echter een foto van 100 jaar geleden op dezelfde plek bekijkt, ziet de grote verschillen. En dat geldt voor de hele stad: tramrails zijn verdwenen, grachten zijn gedempt en de mensen zijn een stuk diverser. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s: het verleden is nog merkbaar in de details. Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van Utrecht en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. Vredenburg, de Mariaplaats en de Maliebaan; alle bekende plekken uit de Domstad komen voorbij in dit schitterende fotoboek. Groeten uit Utrecht laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.

 

Datum: vrijdag 24 juni  | Aanvang: 16.00 | Toegang gratis

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via klantenservice@broese.nl

Programma:

Inloop: 15.30 uur

Introductie: 16.00 uur

Uitreiking eerste exemplaar: 16.10 uur

Interview: 16.25 uur

Bettina van Santen vertelt over Stadontwikkeling: 17.00 uur

Napraten: 17.30 uur

 

Robert Mulder is fotograaf, schrijvend journalist en auteur. Zijn voorkeur gaat uit naar thematische projecten waarin hij fotografie en schrijven combineert. Hij publiceerde eerder Groeten uit Amsterdam (2016), Groeten uit Rotterdam (2017), Groeten uit Groningen (2020) en Groeten uit Den Haag (2020).

pro-mbooks3 : libris