Boekpresentatie Peter Henk Steenhuis en Marcel Prins ‘Vergeet je naam’

donderdag 13 april 2023 17:30
Boekpresentatie Peter Henk Steenhuis en Marcel Prins ‘Vergeet je naam’

Peter Henk Steenhuis en Marcel Prins presenteren hun boek ‘Vergeet je naam’. Onderduikverhalen, zoals Anne Frank, maar dan nauwelijks bekend. Na het succesvolle ‘Andere Achterhuizen’ gingen de auteurs door met het verzamelen van nieuwe getuigenissen. Lees hun indringend boek! Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn meld u dan aan!

 

Over het boek: Het bekendste verhaal is dat van Anne Frank. Maar er zijn veel meer onderduikverhalen, die we nauwelijks kennen. Hoe ging dat onderduiken, waar kon je naartoe? Hoe is het om niet de vrijheid te hebben om te zijn wie je bent, te geloven wat je wilt, te kunnen zeggen wat je wilt? De onderduik was een ‘snelkookpan’ voor emoties en ervaringen, angst, haat, liefde, verraad en onbaatzuchtigheid. Na hun bijzonder succesvolle boek ‘Andere Achterhuizen’ verzamelden Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis nieuwe getuigenissen van mensen die in hun kindertijd moesten onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun verhalen geven een indringend beeld van een periode waarin vele duizenden kinderen gescheiden werden van hun ouders, door vervolging en oorlogsgeweld, wat helaas voor velen nog immer dagelijkse realiteit is.

 

Datum: donderdag 13 april | Tijd: 17.30 uur | Toegang gratis

Inloop: 17.00 uur

Aanvang: 17.30 uur

Sluiting: 20.00 uur

Wilt u bij deze boekpresentatie aanwezig zijn, meld u dan aan via [email protected]

 

Peter Henk Steenhuis (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1994 werkt hij bij Trouw als eindredacteur, plaatsvervangend chef kunst en filosofieredacteur. Hij publiceerde over de taalontwikkeling van zijn oudste zoon en over kunst en filosofie.

Marcel Prins (1962) is een Nederlandse documentairemaker. Hij studeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en heeft daarna gewerkt als cameraman. Hij werkte samen met Leon Giesen in het productiebedrijf The Good Guys.

pro-mbooks2 : libris